Kmalu denar za mlada inovativna podjetja

Kmalu denar za mlada inovativna podjetja

Kmalu denar za mlada inovativna podjetja

13. 02. 2014

Slovenski podjetniški sklad bo februarja 2014 ponovno objavil javni razpis za prejem subvencij za zagon podjetij - P2. Nepovratna sredstva so namenjena spodbujanju ustanovitve in zagona inovativno naravnanih podjetij s potencialom hitre rasti in razvoja.

Slovenski podjetniški sklad bo februarja 2014 ponovno objavil javni razpis za prejem subvencij za zagon podjetij - P2. Nepovratna sredstva, ki jih zagotavlja Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo so namenjena spodbujanju ustanovitve in zagona inovativno naravnanih podjetij s potencialom hitre rasti in razvoja.

Z razpisom P2 želi Sklad spodbuditi uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme. Pričakovan rezultat razpisa je ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti komercializacije proizvodov, storitev in razvoja.

Cilj razpisa je podpirati skupino perspektivnih podjetij, ki se nahajajo v najbolj občutljivi razvojni fazi. Brez pravih finančnih sredstev je lahko njihov velik razvojni potencial hitro izgubljen. Še posebej je razpis namenjen podjetjem, za katere je značilna visoka vsebnost znanja, potencial hitre rasti, izobrazba in ekspertno znanje zaposlenih, višja dodana vrednost na zaposlenega in nastop v globalni tržni niši.

Subvencije omogočajo mladim inovativnim podjetjem, ki ne razpolagajo z zadostnimi finančnimi sredstvi, hitrejši in intenzivnejši razvoj podjetja in s tem izboljšanje finančnega položaja. Hkrati pa podjetja v tej fazi potrebujejo tudi svetovanje in podporo pri vzpostavitvi prvih poslovnih procesov in pri prodoru na zastavljena tržišča. Z namenom oblikovanja uspešno delujočih podjetij na vseh področjih, se bodo izbrana podjetja v letu 2014 morala vključiti v enega izmed organiziranih programov mentoriranja ali si sami izbrati mentorja.

Na voljo bodo sredstva v višini 800.000 EUR.

Podjetje mora biti ustanovljeno v času od 1.1.2013 do 28.2.2014.

Več o najavi razpisa si lahko preberete tukaj.

Nazaj