GZS podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

GZS podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

GZS podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

06. 02. 2009

GZS je včeraj v Cankarjevem domu podelila že 41. nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, na katerih je bil poleg številnih gospodarstvenikov navzoč tudi slovenski predsednik Danilo Türk, ki je dejal, da bo od uspešnosti boja zoper krizo tako v Sloveniji kot v svetu odvisna kakovost bivanja celotne prihodnje generacije.

Nagrade, ki so najstarejša in najprestižnejša tovrstna priznanja v Sloveniji, je za leto 2008 prejelo šest nagrajencev, in sicer direktor podjetja Gonzaga-pro iz Solkana Iztok Bizjak, direktor Perftecha z Bleda Janez Kožuh, direktor Tanina Sevnica Ivan Mirt, predsednik uprave Kolpe iz Metlike Mirjan Kulovec, predsednica uprave Probanke Romana Pajenk in direktor Varisa Lendava Štefan Sobočan.

Letošnji nagrajenci se bodo pridružili doslej 285 nagrajenim. Od vseh doslej nagrajenih je nagrado prejelo 15 žensk. Med nagrajenci so bili dvanajstkrat predstavniki Iskre in njenih podjetij, osemkrat predstavniki Tovarne avtomobilov in motorjev (TAM), šestkrat predstavniki Save iz Kranja, petkrat predstavniki Metalne iz Maribora in ABC Pomurke, štirikrat predstavniki Gorenja in Lesnoindustrijskega kombinata Savinja ter trikrat predstavniki Ekonomske fakultete v Ljubljani, Krke, Luke Koper, Mercatorja, Mure, Kovinoplastike Lož in Uniorja.

Nazaj