Envit zmagovalec tekmovanja Start:up Slovenija

Envit zmagovalec tekmovanja Start:up Slovenija

Envit zmagovalec tekmovanja Start:up Slovenija

16. 04. 2010

Na konferenci PODIM razglasili zmagovalca tekmovanja Start:up Slovenija 2010

Na konferenci PODIM razglasili zmagovalca tekmovanja Start:up Slovenija 2010

Start:up Slovenija je vseslovensko tekmovanje start-up podjetij, s katerim želimo prepoznati najboljša slovenska mlada inovativna podjetja, jih strokovno podpreti, povezati s potencialnimi investitorji, jih promovirati v širši javnosti in tudi nagraditi. Tekmovanje je potekalo od oktobra 2009 do marca 2010.

Slavnostna podelitev nagrad zmagovalcem je potekala 15. aprila 2010 v okviru mednarodne konference PODIM.

Letošnji zmagovalec tekmovanja Start:up Slovenija 2010 je podjetje Envit, katerega vodstveno ekipo sestavljajo ženske. Envit je podjetje za okoljske tehnologije in inženiring ter je “spin-off” Univerze v Ljubljani ter član Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja.

Večina finalistov letošnjega tekmovanja prihaja iz podjetniških inkubatorjev in tehnoloških parkov, ki jih od leta 2007 finančno podpira JAPTI.

Letošnji finalisti so:

  • Dopinus d.o.o.
  • Molekula d.o.o.
  • Envit d.o.o.
  • BioSistemika d.o.o.
  • Red Orbit, Andraž Štalec, s.p.
  • DigiEd d.o.o.

Zmagovalno podjetje Envit se ukvarja s sanacijo onesnaženih območij, predvsem s čiščenjem tal, in so ga ustanovili trije mednarodno priznani strokovnjaki. Podjetje je v raziskavi trga ugotovilo, da je v Evropi vsaj 90.000 s težkimi kovinami onesnaženih območij, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje. Vrednost sanacij je ocenjena na 7.500 milijard evrov. Njihova inovativna in patentirana tehnologija povečuje učinkovitost odstranjevanja težkih kovin z onesnaženih tal in primerjalno nižje stroške sanacije. Strokovno komisijo so prepričali resno zastavljeno delo podjetja, potenciali, ki jih izraža obetaven trg ter visoko usposobljena ekipa ustanoviteljev in sodelavcev. Za realizacijo vstopa na svetovni trg si podjetje prizadeva pridobiti investitorje tveganega kapitala.

Vseslovensko tekmovanje start-up podjetij Start:up Slovenija že tretje leto zapored organizira Tovarna podjemov skupaj s Tehnološkim parkom Ljubljana in Poslovnimi angeli Slovenije ter osrednjima javnima partnerjema Javno agencijo RS za podjetništvo in tuje investicije ter Ministrstvom za gospodarstvo.

Nazaj