Ekvilib Inštitut objavil zadnji javni poziv za sofinanciranje postopka pridobitve osnovnega certifikata Družini prijazno podjetje

Ekvilib Inštitut objavil zadnji javni poziv za sofinanciranje postopka pridobitve osnovnega certifikata Družini prijazno podjetje

Ekvilib Inštitut objavil zadnji javni poziv za sofinanciranje postopka pridobitve osnovnega certifikata Družini prijazno podjetje

20. 02. 2014

Slovenska podjetja in organizacije se lahko letos še zadnjič vključijo v postopek pridobitve certifikata Družini prijazno podjetje s pomočjo sofinanciranje stroška postopka pridobitve osnovnega certifikata.

Javni razpis za leti 2014/20145 - Sofinanciranje stroškov pridobitve osnovnega certifikata Družini prijazno podjetje omogočeno še zadnjič v okviru Evropskega socialnega sklada - V Sloveniji že prek 160 podjetij in 60 tisoč zaposlenih vključenih v projekt Družini prijazno podjetje - Lani 36 novih podjetij v postopku sofinanciranja

Ekvilib Inštitut je ponovno objavil javni poziv za pridobitev certifikata Družini prijazno podjetje. Do danes je bilo v postopek pridobitve osnovnega certifikata vključenih že prek 160 slovenskih podjetij in organizacij, skupaj pa je bilo v projekt vključenih prek 60.000 zaposlenih. Za obdobje 2011 - 2015 je pridobitev osnovnega certifikata sofinancirana s strani Evropskega socialnega sklada, in sicer v višini 80 odstotkov stroška pridobitve osnovnega certifikata. V lanskem letu se je projektu pridružilo 36 novih podjetij. Ekvilib Inštitut certifikat Družini prijazno podjetje podeljuje skupaj z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Slovenska podjetja in organizacije se lahko letos še zadnjič vključijo v postopek pridobitve certifikata Družini prijazno podjetje s pomočjo sofinanciranje stroška postopka pridobitve osnovnega certifikata. Na voljo bo še zadnjih 43 sofinanciranj. Podjetja in organizacije se lahko prijavijo do 1.2.2015, oziroma do zapolnitve kvote sofinanciranj.

Višina sofinanciranja stroška pridobitve osnovnega certifikata bo 80 odstotkov celotnega stroška pridobitve osnovnega certifikata.

Certifikat Družini prijazno podjetje je princip organizacijskega upravljanja, ki zagotavlja kratkoročne in dolgoročne pozitivne učinke usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih. Ti se kažejo v zmanjšanju fluktuacije, kvote bolniških odsotnosti, kvote nege, števila nezgod ipd. ter večanju zadovoljstva, motivacije in pripadnosti zaposlenih, kar predstavlja jasne pozitivne ekonomske učinke.

V Sloveniji je od leta 2007 nosilec in izvedbenik postopka Ekvilib Inšitut. Ta postopek izvaja v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS ter zainteresiranimi zunanjimi partnerji.

Dodatne informacije: Več informacij o certifikatu in možnosti vključitve v postopek lahko najdete na uradni spletni strani: www.certifikatdpp.si.

Za dodatna vprašanja se obrnite na: Ekvilib Inštitut, Tel: + 386 40 239 416, e-pošta: petra@ekvilib.org.

Nazaj