Dobitnik zlate gazele je podjetje Lumar IG

Dobitnik zlate gazele je podjetje Lumar IG

Dobitnik zlate gazele je podjetje Lumar IG

23. 10. 2009

Letošnja zlata gazela je družba Lumar IG. Mariborska družba, ki jo vodi Milan Lukić, nekdanji generalni direktor Marlesa, se ukvarja z izdelavo in postavljanjem energetsko varčnih montažnih hiš.

Letošnja zlata gazela je družba Lumar IG. Mariborska družba, ki jo vodi Milan Lukić, nekdanji generalni direktor Marlesa, se ukvarja z izdelavo in postavljanjem energetsko varčnih montažnih hiš. Srebrna gazela je postalo trboveljsko podjetje Dewesoft, ki med drugim izdeluje merilno opremo, bronasto gazelo pa podjetje Exoterm IT, vodilni partner večine livarn in metalurških podjetij.

"Slovenci radi poudarjajo vrednote, kot so pridnost in skromnost, vendar sta v tem času veliko bolj pomembni inovativnost in podjetnost," je dejal predsednik Danilo Türk in poudaril, da moramo iz Slovenije narediti gazelo na svetovni ravni. "Leto mineva v znamenju turbulentnih razmer. Nekateri so pomešali funkcijo lastnika in menedžerja, zaradi česar so bila podjetja v slabšem stanju kot sicer, naziv menedžer pa je dobil slab prizvok," je dejal minister za gospodarstvo Matej Lahovnik in dodal, da je prav zato takšna prireditev tako pomembna, saj nagrajuje direktorje uspešnih in hitro rastočih podjetij.

Dobitnik zlate gazele je lani sicer ustvaril slabih sedem milijonov evrov čistih prihodkov, medtem ko so ti še pred petimi leti znašali 2,2 milijona evrov. Čisti dobiček se je v tem obdobju zvišal z dobrih 200.000 evrov na skoraj milijon evrov, dodana vrednost na zaposlenega pa že presega 58.000 evrov. Poleg izjemnih poslovnih rezultatov družbe v zadnjih petih letih metodološka komisija poudarja tudi, da je bonitetna ocena Lumarja IG, ki deluje v gradbeni panogi, izvrstna. Direktor družbe Milan Lukić pa pravi, da si želi predvsem zmerno rast ter da verjame, da ima podjetje dobre temelje za rast. Ob 15-odstotni rasti dobička na leto namreč Lumar IG nima posojil in nima likvidnostnih težav.

 

Nazaj