Brezplačna svetovanja in bogat spremljevalni program na 6. Slovenskemu forumu inovacij

Brezplačna svetovanja in bogat spremljevalni program na 6. Slovenskemu forumu inovacij

Brezplačna svetovanja in bogat spremljevalni program na 6. Slovenskemu forumu inovacij

07. 11. 2011

Osrednja nacionalna prireditev o inovativnosti, 6. Slovenski forum inovacij, bo tudi letos poleg razstave najboljših slovenskih inovacij ponudila številne spremljevalne aktivnosti, ki so za vse obiskovalce dogodka brezplačne.

Osrednja nacionalna prireditev o inovativnosti, 6. Slovenski forum inovacij, bo tudi letos poleg razstave najboljših slovenskih inovacij ponudila številne spremljevalne aktivnosti, ki so za vse obiskovalce dogodka brezplačne. Obiskovalci imajo možnost prijave na brezplačna individualna svetovanja v Poslovnem in Tehnološkem stičišču ter v Mednarodnem emporiumu.

V okviru prireditve bodo 22. in 23. novembra 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekale številne delavnice, predavanja in okrogle mize, namenjene podjetnim in inovativnim posameznikom ter vsem, ki jih to področje zanima. Vse so za obiskovalce brezplačne.

Program prireditve je razdeljen v štiri vsebinske sklope, ki bodo potekali vzporedno in so namenjeni različnim ciljnim skupinam, vsebina posameznega sklopa pa je objavljena na spletni povezavi: www.foruminovacij.si/sfi/program. Tematika letošnjih izobraževalno-programskih sklopov je usmerjena v spodbujanje obiskovalcev k ustvarjalnosti, inovativnosti in iskanju rešitev, ki odgovarjajo na konkretne potrebe trga oziroma kupcev in ki ustvarjajo dodano vrednost inovativnim izdelkom in storitvam,  tudi s pomočjo ustvarjalnih industrij.

Osrednji del 6. Slovenskega foruma inovacij bo razstava najboljših slovenskih inovacij. Letos bo v obliki sejemske razstave javnosti predstavljenih 55 inovacij - 36 proizvodov, 14 storitev in 5 poslovnih modelov. Med njimi jih bo kar 44 svojo inovacijo predstavilo tudi na odprtem odru. Urnik njihovih predstavitev na odprtem odru je objavljen v programu Odprtega odra.

Obiskovalcem bodo v okviru dogodka na voljo številna brezplačna strokovna svetovanja in individualni razgovori, ki bodo potekali po načelu mentorstva »ena na ena.« Na svetovanja se morajo zainteresirani prijaviti preko spletne strani http://www.foruminovacij.si/.

Poslovno stičišče podjetnikom in inovatorjem ponuja priložnost za pridobivanje novih poslovnih znanj in informacij o možnostih iskanja razvojnih virov financiranja. Letos v Poslovnem stičišču sodeluje več strokovnjakov z različnih poslovnih področij, kot so denimo pridobivanje nepovratnih in drugih finančnih sredstev, ustanovitev podjetja, poslovna strategija, raziskave in analize trga, pravna zaščita intelektualne lastnine, marketinška pomoč in vstop na tuje prodajne trge.

Poleg tega bo obiskovalcem prireditve omogočeno tudi individualno tehnično-tehnološko svetovanje v okviru Tehnološkega stičišča, kjer bo 20 tehnoloških svetovalcev, visoko specializiranih in z dolgoletnimi izkušnjami na svojem področju dela. Obiskovalcem bodo poskušali svetovati glede konkretnega tehničnega problema, jih ustrezno tehnično-teoretično ali praktično usmeriti, ponuditi možne pristope in jih povezati z morebitnimi tehnološkimi partnerji.

Letos bo v okviru prireditve prvič organiziran tudi Mednarodni emporium, kot stična točka mreženja med slovenskimi in tujimi poslovnimi partnerji, ki bo potekal v sredo, 23. novembra 2011. Na njem se bodo predstavili slovenski poslovni klubi v tujini, katerih delovanje sofinancira JAPTI, in podjetjem na individualnih srečanjih nudili možnost individualnih razgovorov  o vstopu na tuje trge.

Letošnji dogodek se še posebej posveča ustvarjalnim industrijam, zato se bo na forumu predstavila tudi mednarodna razstava Silent Revolutions: Sodobno oblikovanje v Sloveniji, Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, katere koordinatorja sta tudi JAPTI in Ministrstvo za gospodarstvo. Razstava, ki prinaša več kot 25 izbranih del, je prva obsežna mednarodna predstavitev slovenskega produktnega oblikovanja v zadnjih dvajsetih letih. S prepletanjem gospodarstva in kulture ter aktivnim sodelovanjem vladnih institucij na področju ustvarjalnih industrij promovira vrhunske slovenske proizvode in podjetja ter s tem veča prepoznavnost Slovenije skozi industrijsko oblikovanje.

JAPTI bo ob dogodku izdal tudi dvojezični, slovensko-angleški Katalog inovacij 2011, kjer bodo opisane in slikovno predstavljene vse letošnje nagrajene inovacije, vključno z avtorji in njihovimi kontakti. Katalog bo dostopen v fizični in elektronki obliki ter za JAPTI predstavlja pomembno promocijsko orodje tudi v  prihodnjem letu tako doma kot v tujini, ob obiskih tujih gospodarstvenikov v Sloveniji ali na poslovnih izhodnih delegacijah slovenskih gospodarstvenikov.

Organizator Slovenskega foruma inovacij je Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) s finančno podporo Ministrstva za gospodarstvo.

Več informacij o samem dogodku je na voljo na spletni strani: www.foruminovacij.si.

***

Slovenski forum inovacij bo svoja vrata za obiskovalce odprl v torek, 22. novembra 2011 ob 10. uri, ko bo prisotne nagovoril predsednik države dr. Danilo Türk. Po uradni otvoritvi dogodka bo sledila okrogla miza z naslovom »20 let države: 20 let ustvarjalnosti in inovativnosti,« ki se jo bodo udeležili uspešni podjetniki in inovatorji ter najvišji predstavniki nacionalnih institucij. Svečana razglasitev najboljših inovacij v posameznih kategorijah pa bo v sredo, 23. novembra 2011, ob 16.15 uri na Odprtem odru.

Nazaj