Bliža se tretji Evropski teden podjetništva

Bliža se tretji Evropski teden podjetništva

Bliža se tretji Evropski teden podjetništva

23. 09. 2011

Med 3. in 9. oktobrom 2011 bo v Sloveniji in hkrati tudi v 37 evropskih državah potekal 3. Evropski teden podjetništva.

Med 3. in 9. oktobrom 2011 bo v Sloveniji in hkrati tudi v 37 evropskih državah potekal 3. Evropski teden podjetništva. Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI), je nacionalni koordinator Evropskega tedna podjetništva v Sloveniji zato bo skupaj s partnerji iz podpornega okolja za podjetništvo in inovativnost organizirala raznolik program dogodkov po vsej Sloveniji.

Evropski teden podjetništva je informativna kampanja, s katero Evropska komisija v skladu s svojimi usmeritvami za mala podjetja spodbuja podjetništvo v Evropi. Letošnja kampanja bo namenjena krepitvi podjetniških iniciativ, iskanju novih poslovnih priložnosti ter odprtega znanja kot temelj napredka vsake družbe. Njen cilj je spodbuditi podjetniško aktivnost med mladimi, zaposlenimi, iskalci zaposlitev in drugimi, ki imajo dobre podjetniške ideje.

JAPTI  bo skupaj s partnerji organiziral številne brezplačne delavnice, seminarje in druga srečanja, kjer bodo strokovnjaki iz podjetništva obravnavali zanimive teme, od samih osnov podjetništva, kako napisati poslovni načrt ali ustanoviti podjetje, do tega kako najbolje izkoristiti podjetniške priložnosti, se uveljaviti na trgu, ne samo v Sloveniji temveč tudi po svetu, globalno.

Brezplačne delavnice podporne mreže za podjetništvo - VEM točke in podporne mreže za inovativnost - tehnološki parki in inkubatorji, katerih delovanje sofinancira JAPTI, bodo vse tiste, ki se bodo odločili, stopiti na novo podjetniško pot, informirale o brezplačnih storitvah. Vabljeni so tudi podjetniki, ki so se znašli na točki preloma svoje podjetniške poti in razmišljajo o novih projektih ter želijo pri tem odpraviti čim več potencialnih tveganj in izbrati pravo poslovno odločitev za nadaljnji poslovni uspeh.

Cilji vseevropske kampanje Evropskega tedna podjetništva 2011 so med drugim:

  • ponuditi informacije o ukrepih Evropske unije ter državnih, regionalnih in lokalnih oblasti za podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem,
  • spodbujati podjetništvo, da bo več ljudi, predvsem pa mladih, resno razmislili o podjetništvu, kot o možnosti za ustvarjanje kariere,
  • dati priznanje podjetnikom za njihov prispevek k dobrobiti Evropske unije, zagotavljanju delovnih mest, inovacijam in konkurenčnosti na trgu.

Prireditve v okviru Evropskega tedna podjetništva 2011 bodo organizirane na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, ob podpori javnih in zasebnih izvajalcev. Že sedaj vabimo vse, ki se zavedajo pomena spodbudnega podjetniškega okolja za razvoj, ki je gonilna sila napredka celotne družbe, na dogodke, o katerih bomo sproti obveščali javnost.

Več informacij o Evropskem tednu podjetništva 2011 lahko dobite na slovenski strani spletne povezave Evropskega tedna podjetništva: http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/sme-week/index_sl.htm ali na spletni strani: www.japti.si.

Nazaj