4. Slovenski forum je za nami

4. Slovenski forum je za nami

4. Slovenski forum je za nami

03. 12. 2009

4. Slovenski forum inovacij je za nami. Zvrstilo se je preko 150 dogodkov, v poslovnem stičišču je bilo 190 srečanj in svetovanj. Dogodkov in foruma z razstavo inovacij se je udeležilo nekaj manj kot 1900 obiskovalcev.

4. Slovenski forum inovacij je za nami. Zvrstilo se je preko 150 dogodkov (izobraževanja, okrogle mize, predavanja), v poslovnem stičišču je bilo 190 srečanj in svetovanj. Dogodkov in foruma z razstavo inovacij se je udeležilo nekaj manj kot 1900 obiskovalcev. Skratka forum »bil je živ!«  Kar 53 inovacij od 93 prijavljenih na 4. Slovenski forum je že v fazi uvajanja v proizvodnjo. Svoje inovacije, izume in izboljšave je predstavilo 38 inovativnih podjetij, inovatorje posameznikov in raziskovalno-razvojnih institucij ter prejela tudi priznanja.

Priznanje za najbolj inovativno podjetje je na 4. Slovenskem forumu inovacij prejelo podjetje Trimo, in sicer za nova izdelka, Qbiss by Trimo in artMe. Qbiss by Trimo je inovativen modularni fasadni sistem, ki prepleta čistost arhitekture in celovite tehnične rešitve. Samonosna, izolativna in ognjevarna fasada ter hkrati vrhunsko estetsko doživetje. ArtMe je videz fasade, ki združuje individualnost, drugačnost, estetiko in dizajn. Omogoča izpopolnitev fasadnega ovoja objekta z estetskimi dizajni, ki se poigravajo s prepletanjem zanimivih oblik, senc in vzorcev. Med drugim v Trimu pravijo, da  bodo inovatorji med najpomembnejšimi rešitelji krize.

Za najboljšo inovacijo posameznikov in raziskovalnih institucij je bil nagrajen Institut Jožef Štefan za inovacijo Inteligentni varnostni sistemi za nadzor prostorov. Varovanje se izvaja s pomočjo sistema za določanje v realnem času, strojnega vida in metod umetne inteligence, pri čemer se sistem samodejno uči značilnega obnašanja zaposlenih ter razpoznava nenavadno obnašanje in o tem obvešča varnostnike.

Med zanimive inovacije lahko štejemo tudi Jadralni kajak Viroga avtorja Primoža Potočnika. Viroga je inovativen jadralni kajak z odličnimi zmožnostmi veslanja in jadranja. Visoka stabilnost trimaranskega plovila zagotavlja varnost tudi začetnikom, izkušenim uporabnikom pa omogoča udobna in hitra večdnevna potovanja.

Več o 4. Slovenskem forumu inovacij najdete na www.foruminovacij.si/

Nazaj