14. vseslovensko tekmovanje POPRI

14. vseslovensko tekmovanje POPRI

14. vseslovensko tekmovanje POPRI

13. 03. 2018

Samo še nekaj dni je čas za pripravo podjetniških projektov s katerimi se osnovnošolci, dijaki in študentje lahko prijavijo na vseslovensko tekmovanje POPRI, ki ga že 14. leto organizira Primorski tehnološki park.

Vir in informacije: Radio Koper, 22. 2. 2018, www.radiokoper.si

Samo še mesec dni je čas za pripravo podjetniških projektov s katerimi se osnovnošolci, dijaki in študentje lahko prijavijo na vseslovensko tekmovanje POPRI, ki ga že 14. leto organizira Primorski tehnološki park.

Mladi lahko tekmujejo v treh kategorijah - osnovnošolci, srednješolci in študenti. Lani je tekmovalo več kot 400 študentov s 130 podjetniškimi idejami. Srednješolska zmagovalna ekipa je z idejo Medeni butik Čebela na mednarodnem tekmovanju v Združenih državah Amerike dosegla srebrno medaljo.

Letošnje tekmovanje prinaša pomembno novost. V projekt se je vključil koncern Kolektor, ki s Primorskim tehnološkim parkom že sodeluje na področju start-up podjetij. Tekmovalcem bodo postavili štiri izzive.

Ti izzivi so vsi s področja digitalizacije. To je področje, na katerega Kolektor vstopa kot en nov partner. Pričakujejo inovativne, take drzne ideje, ki jih je možno implementirati tudi v eni pametni tovarni ali pa tovarni prihodnosti.

Če bodo ekipe imele željo, da idejo spravijo v samo podjetje, ali pa naredijo svoje podjetje, ker bi lahko Kolektor tudi sodeloval kot razvojni partner, bodo tega zelo veseli.

Tekmovalne ekipe in posamezniki morajo do 21. marca 2018 izdelati svojo podjetniško idejo in jo prijaviti v predpisani obliki.

Vse podjetniške ideje oceni skrbno izbrana, več članska strokovna komisija, ki jo sestavljajo podjetniki, managerji, ključni zaposleni v uspešnih podjetjih in tudi strokovnjaki iz pedagoškega sveta ter podjetniškega podpornega okolja. Rok prijave je 21. marec do polnoči. Prijave potekajo na spletni strani POPRI ali na platformi Mikrobiz.

Do 10. aprila bo znano, katerih 10 polfinalistov se bo 17. aprila predstavilo pred državno strokovno komisijo v obliki kratke ustne predstavitve, v startup svetu bolj poznane kot pitch. Najboljši pa bodo dobili priložnost, da se predstavijo tudi na velikem odru Slovenskega Narodnega Gledališča Nova Gorica, kjer bo 17. aprila popoldan, potekala zaključna prireditev in slavnostna podelitev nagrad. 

Dodatne informacije in prijave

Nazaj