10. natečaj za najboljšo podjetniško idejo primorske regije - »Podjetna Primorska 2016«

10. natečaj za najboljšo podjetniško idejo primorske regije - »Podjetna Primorska 2016«

10. natečaj za najboljšo podjetniško idejo primorske regije - »Podjetna Primorska 2016«

29. 12. 2015

Osnovni namen natečaja »Podjetna Primorska 2016« je spodbujanje podjetniške kulture in inovativnosti v podjetništvu, izmenjave znanja med akademsko sfero in gospodarstvom, komercializacije znanja, nastanka novih inovativnih in na lastnem znanju temelječih start-up in spin-off podjetij ter ustvarjanje povezav med potencialnimi podjetniki in drugimi deležniki v okolju. Letos znaša nagradni sklad kar 30.000 EUR, rok za prijavo je 31. 1. 2016.

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske z natečajem za najboljšo podjetniško idejo »Podjetna Primorska 2016« že 10. leto zapovrstjo odpira svoja vrata vsem podjetnim posameznikom in skupinam, ki želijo uresničiti svoje podjetniške ideje in se podati v podjetniške vode. Tokratna sezona je še posebej zanimiva saj je povečan nagradni sklad na 30.000 EUR in uvedena nova kategorija »Rektorjeva nagrada«. Rok za prijavo 31. 1. 2016.

Osnovni namen natečaja »Podjetna Primorska 2016« je spodbujanje podjetniške kulture in inovativnosti v podjetništvu, izmenjave znanja med akademsko sfero in gospodarstvom, komercializacije znanja, nastanka novih inovativnih in na lastnem znanju temelječih start-up in spin-off podjetij ter ustvarjanje povezav med potencialnimi podjetniki in drugimi deležniki v okolju.

KDO LAHKO SODELUJE?

Natečaj je namenjen podjetnim študentom, raziskovalcem, akademikom in drugim posameznikom ali skupinam s Primorske, iz zamejstva in ostale Slovenije. Na natečaj se lahko prijavi posameznik, skupina ali pravna oseba. Prijavitelji sodelujejo lahko v treh kategorijah:

  1. Kategorija OPTIMIST: prijavitelj nima predhodnih podjetniških izkušenj
  2. Kategorija NAVIGATOR: prijavitelj že ima predhodne podjetniške ali vodstvene izkušnje
  3. Kategorija REKTORJEVA NAGRADA: prijavitelji so študentje, diplomanti, raziskovalci in pedagoški delavci UP

POTEK IZBORA

Natečaj bo potekal v obdobju od decembra 2015 do maja 2016. Rok za prijavo (oddaja opisa poslovne ideje oziroma osnutek poslovnega načrta) je 31. 1. 2016. Na podlagi prejetih opisov poslovne ideje strokovna komisija izbere do 15 finalistov, ki ob podpori podjetniških delavnic ter svetovalcev predvidoma do 30. 4. 2016 pripravijo poslovne načrte. Finalisti natečaja svoj poslovni načrt tudi osebno predstavijo pred strokovno komisijo, ki v nadaljevanju izbere najboljši poslovni načrt za vsako kategorijo. V kategoriji Rektorjeva nagrada bosta podeljeni tudi 2. in 3. nagrada v višini posebej pa bo nagrajena tudi najboljša poslovna ideja študentskega tima. Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad bo potekala  26. maja 2016.

NAGRADNI SKLAD

Nagradni sklad znaša 30.000 EUR. Nagrada bo podeljena v obliki VAVČERJA, ki zajema paket svetovalnih in drugih storitev in enoleten brezplačen najem poslovnih prostorov v inkubatorju v skladu s katalogom objavljenem v razpisu. Vsak zmagovalec v posamezni kategoriji prejme vavčer v protivrednosti 7000 EUR. V kategoriji Rektorjeva znaša 2. nagrada vavčer v višini vrednosti 4000 EUR 3. nagrada 2500, študentska nagrada pa 1.500 EUR. Vsi finalisti natečaja so deležni brezplačnih podjetniških delavnic in storitev svetovanja za pripravo poslovnega načrta ter zagon podjetja.

PRIJAVE

Izpolnjeno prijavnico (opis poslovne ideje) oddajte na e-naslov: info@uip.si do  31. 1. 2016.

Dodatne informacije in prijave

Natečaj organizira Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske d.o.o. v sodelovanju z Univerzo na Primorskem ob podpori Agencije SPIRIT Slovenija.

Nazaj