Z naprednimi tehnološkimi rešitvami do sodelovanja s korporacijami preko projekta PITCCH

Z naprednimi tehnološkimi rešitvami do sodelovanja s korporacijami preko projekta PITCCH

Z naprednimi tehnološkimi rešitvami do sodelovanja s korporacijami preko projekta PITCCH

10. 02. 2021

Evropski projekt PITCCH deluje kot povezovalna točka in mreža za odprto inoviranje, preko katere lahko majhna in srednje velika podjetja s sodelovanjem s tehnološkimi centri predstavijo svoje tehnološke rešitve izzivov velikih korporacij in na ta način lahko občutno hitreje izvedejo prenos tehnologij.

Vir in informacije: Enterprise Europe Network, 3. 2. 2021, https://een.si/

Evropski projekt PITCCH (The Pan-European Open Innovation Network for Corporate Challenges in advanced technologies) deluje kot povezovalna točka in mreža za odprto inoviranje, preko katere lahko majhna in srednje velika podjetja s sodelovanjem s tehnološkimi centri predstavijo svoje tehnološke rešitve izzivov velikih korporacij in na ta način lahko občutno hitreje izvedejo prenos tehnologij. Tehnološka področja izmed predvidenih razpisov za sodelovanje zajemajo:

  1. Digitalizacija, industrija in vesolje
  2. Podnebje, energijo in mobilnost
  3. Zdravje
  4. Prehrana, bio-ekonomija, naravni viri, kmetijstvo in okolje
  5. Civilna varnost in družba
  6. Kultura, kreativnost in vključujoča družba

Na ravnokar objavljenem prvem razpisu iščejo rešitve za postavljene izzive poznana podjtja APTIVEFACECP&GREPSOLSaint-GobainSiemens Energy in Spie, ki segajo na področja digitalnih tehnologij, naprednih materialov in nanotehnologij, biotehnologij in energetskih tehnologij. Podrobnosti si lahko ogledate na strani z opisi izzivov. Rok za prijavo in oddajo predlogov je 1. marec 2021 preko registracijske strani, kjer so na voljo dodatne podrobnosti.

Prijavijo se lahko evropska podjetja (oziroma podjetja iz drugih pridruženih držav), ki zadostijo evropski definiciji majhnega in srednje velikega podjetja (do 250 zaposlenih, letni prihodki ne presegajo 50 milijonov evrov oziroma bilančna vsota ne presega 43 milijonov evrov), se prijavijo kot individualno podjetje (in ne kot konzorcij), predlagajo rešitev (na temelju naprednih tehnologij) ter izpolnjujejo druge pogoje, ki so celoviteje predstavljeni v razpisni dokumentaciji.

Prijavitelji bodo o odločitvi obveščeni 15. marca 2021, če so se uvrstili v naslednji krog, v katerem bo treba končno različico predloga rešitve posredovati do 7. aprila 2021, na posebni predstavitvi (pitch dogodek) pa bo izbrana končna rešitev. Predvideno trajanje projekta je ocenjeno na 6 mesecev. Izbrano podjetje bo prejelo 25.000 evrov za izvedbo rešitve in do 40 ur svetovalnih storitev partnerjev konzorcija PITCCH.

Nazaj