Tekmovanje inovacij v sektorju surovin

Tekmovanje inovacij v sektorju surovin

Tekmovanje inovacij v sektorju surovin

22. 09. 2022

Povežite se z evropskim ekosistemom in osvojite 50.000 € v nagradah, usposabljanjih in mentorstvu!

Vir in informacije: Ljubljanski univerzitetni inkubator, https://lui.si/

Povežite se z evropskim ekosistemom in osvojite 50.000 € v nagradah, usposabljanjih in mentorstvu!

EIT RawMaterials je inovacijska skupnost v okviru European Institute of Innovation and Technology (EIT), neodvisnega organa EU, ki se zavzema za podporo prehodu Evrope v krožno, zeleno in digitalno gospodarstvo, hkrati pa krepi njeno globalno konkurenčnost in zagotavlja zaposlovanje v vrednostni verigi surovin. Cilj EIT RawMaterials je zagotoviti trajnostno oskrbo s surovinami s spodbujanjem inovacij, izobraževanja in podjetništva v evropskih industrijskih ekosistemih.

Z izvedbo Regional Innovation Competition 2022 želi EIT RawMaterials podpreti zagonska podjetja in MSP iz držav regionalne inovacijske sheme (RIS), ki zagotavljajo inovativne rešitve za krepitev vrednostne verige surovin. V ta namen bo udeležencem z najboljšimi predlaganimi rešitvami na voljo dvomesečni predakceleratorski program.

Program ponuja naslednje ugodnosti:

  • Podjetniške delavnice
  • Vavčerje za coaching
  • Mentorske ure z EIT RawMaterials inkubatorji
  • 2.500 € za potne stroške, stroške bivanja in druge poslovne stroške udeležbe podjetja na zaključnem tekmovanju
  • Nagrade do 6.000 € za tri najboljše startupe

Program se bo zaključil decembra 2022 s tekmovanjem v pitchingu in s podelitvijo nagrad za tri najboljše startupe.

 

Startupi, ki sodelujejo na regionalnem tekmovanju EIT za inovacije, bi morali naslavljati izzive na naslednjih področjih:

  1. Krožne družbe (npr. novi krožni poslovni modeli, kot so ponovna uporaba, popravilo, predelava, ekonomija delitve itd.).
  2. Trajnostni materiali (npr. materiali za elektrifikacijo, kot so baterije, gorivne celice, magneti; materiali za lahke konstrukcije, kot so jekla, neželezne zlitine, kompoziti, multimateriali itd.).
  3. Odgovorno pridobivanje primarnih in sekundarnih virov (inovativne rešitve, ki temeljijo na primer na umetni inteligenci, strojnem učenju, virtualni resničnosti itd.) za zagotavljanje in obdelavo strateških mineralnih virov na trajnosten in varen način ter z družbeno licenco za delovanje.

Poziv je odprt za inovatorje iz držav in regij RIS, ki pokrivajo:

  • Države članice EU: Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Češka, Estonija, Grčija, Madžarska, Italija, Latvija, Litva, Malta, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija.
  • Pridružene države Horizon Europe: Črna gora, Republika Severna Makedonija, Srbija, Turčija, Ukrajina.
  • Oddaljene regije: Guadeloupe, Francoska Gvajana, Réunion, Martinik, Mayotte in Saint-Martin (Francija), Azori in Madeira (Portugalska) ter Kanarski otoki (Španija).

Prijavite se do 1. oktobra 2022 (17:00 CET) preko spletne strani Regional Innovation Competition.

Zgrabite priložnost, da postanete del te inovativne izkušnje zdaj!

Nazaj