Spletna baza patentov Instituta ”Jožef Stefan” za povezovanje s podjetji

Spletna baza patentov Instituta ”Jožef Stefan” za povezovanje s podjetji

Spletna baza patentov Instituta ”Jožef Stefan” za povezovanje s podjetji

22. 01. 2021

Institut ''Jožef Stefan'' je za tesnejše povezovanje raziskovalne sfere s podjetniki pripravil brošuro Patents from the Jožef Stefan Institute 1999-2018.

Vir in informacije: Enterprise Europe Network, 21. 12. 2020, https://een.si

Ena izmed temeljnih usmeritev projektne mreže Enterprise Europe Network je spodbujanje inovativnosti, pri čemer sodelujejo tako podjetja kot raziskovalne institucije po celem svetu. Kot eden izmed partnerjev v slovenskem konzorciju Enterprise Europe Network, je Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu ''Jožef Stefan'' za še tesnejše povezovanje raziskovalne sfere s podjetniki, pripravil brošuro Patents from the Jožef Stefan Institute 1999-2018.

Na več kot 500 straneh lahko za dvajsetletno obdobje najdete pregled ključnih informacij o vloženih in podeljenih patentih na vodilnem znanstveno-raziskovalnem institutu v Sloveniji. Vsebinsko so razvrščeni v sklope:

  1. Elektronika, IT in telekomunikacije
  2. Nanotehnologije in novi materiali
  3. Biološke znanosti
  4. Fizika

Vzporedno z brošuro v tiskani in elektronski obliki, je sedaj na voljo tudi spletna baza patentov. Podobno kot v izdani publikaciji, tudi tu najdete informacije o vloženih in podeljenih patentih, datumih vložitve, opise in povezave do spletne različice (vloženega/podeljenega) patenta.

V brošuri in v spletni bazi so v marsikaterem primeru vidne povezave med domačimi in mednarodnimi podjetji, izmed katerih so številna vodilna na svojem področju. S tem se le še dodatno potrjujejo koristi, ki jih ima gospodarstvo pri sodelovanju z raziskovalno skupnostjo.

Če vas o katerem patentu zanimajo dodatne podrobnosti oziroma vidite možnost za uporabo v vaših poslovnih procesih, lahko kontaktirate Center za prenos tehnologij in inovacij preko elektronskega naslova: tehnologije@ijs.si in bodo preverili možnosti sodelovanja.

Spletna baza patentov

Nazaj