Jutri bo znan ITM Izvoznik leta 2022

Jutri bo znan ITM Izvoznik leta 2022

Jutri bo znan ITM Izvoznik leta 2022

07. 11. 2022

Javna agencija SPIRIT Slovenija pripravlja zaključno prireditev mednarodnega izobraževalnega programa Vodenje izvoznega poslovanja - International Trade Management™ (ITM).

Javna agencija SPIRIT Slovenija pripravlja zaključno prireditev mednarodnega izobraževalnega programa Vodenje izvoznega poslovanja - International Trade Management™ (ITM).

Na dogodku, ki bo v torek, 8. novembra 2022, ob 19. uri v Best Western Premier Hotelu Slon v Ljubljani, bodo podeljene diplome letošnji generaciji slušateljev enega najboljših izobraževalnih programov za mednarodno poslovanje v EU, razglašen pa bo tudi ITM Izvoznik leta 2022, izbran med udeleženci prvih generacij omenjenega programa.

Dogodek je namenjen letošnjim diplomantom, udeležencem izobraževalnega programa prejšnjih let ter podjetjem in posameznikom, ki bi radi pridobili ustrezno znanje za vstop in širitev poslovanja na tuje trge in jih zanima udeležba v programu ITM 2023, za katerega agencije že zbira interes.

Izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja - International Trade Management™ velja za enega najučinkovitejših mednarodnih izobraževalnih programov s področja mednarodne trgovine v Evropski uniji in se v mednarodnem okolju izvaja že od leta 2006. Od samih začetkov pri izvedbi programa sodeluje tudi SPIRIT Slovenija, ki letno krije večino stroškov udeležbe 15 slovenskim podjetjem. Lastniki koncepta ITM program nenehno nadgrajujejo in prilagajajo potrebam udeležencev, tudi v sodelovanju z agencijo. V 15 letih izvajanja je program uspešno zaključilo več kot 1600 slušateljev v 27 državah, od tega največ na Švedskem in v Sloveniji.

Pri nas je izobraževanje doslej uspešno zaključilo 206 slušateljev, ki jih javna agencija spremlja še nekaj let po zaključku izobraževanja. Učinki na poslovanje 27 udeleženih podjetij prvih treh generacij programa ITM v treh do petih letih po udeležbi so skupno 42 osvojenih novih tujih trgov in skupna rast prihodkov iz prodaje na tujih trgih v povprečju za 40 %.

Nagrada ITM izvoznik leta bo letos podeljena že devetič, dosedanji prejemniki pa so bila podjetja Xlab, Metra inženiring, Strip's, Špica International, Geneplanet, Seltron, Eurotronik Kranj in Termo Shop.

Več o tem

***

Izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja - International Trade Management™ je odlična kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja, njegova glavna prednost pa je v izjemno praktični usmerjenosti programa, ki podjetja prisili k razmisleku in temeljitemu načrtovanju izvoznih aktivnosti ter jim na ta način prihrani nepotrebne stroške in napake. Kot kažejo podatki, se namreč še vedno preveč slovenskih podjetij na tuje trge podaja naključno, iz nepravih razlogov, brez načrtovanja in brez opredeljenih izvoznih strategij. Program je prvenstveno namenjen izvoznim menedžerjem mlajšim od 40 let oziroma zaposlenim v izvoznih oddelkih mikro, malih in srednje velikih podjetij. Udeleženci programa med drugim pridobijo nova znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja, informacije o novostih in trendih pri načrtovanju in oblikovanju izvoznih aktivnosti ter mednarodna poznanstva ter individualno pomoč s strani mednarodnih svetovalcev pri pripravi izvoznega načrta. Na koncu udeleženci prejmejo diplomo, priznano s strani mednarodne organizacije za usposabljanje na področju trgovine IATTO.

Več informacij o programu ITM je na voljo na www.izvoznookno.si.

Nazaj