Anketa o uporabi odprtih podatkov - projekt SUPOP

Anketa o uporabi odprtih podatkov - projekt SUPOP

28. 06. 2024

Vir in informacije: Arctur d.o.o., www.arctur.si

Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede in podjetje ARCTUR d.o.o., so partnerji v projektu, katerega namen je ‘razvoj metodologije in spletne rešitve za vrednotenje zrelosti in spodbujanje uporabe odprtih podatkov v slovenskem gospodarstvu’ (SUPOP).

V projektu SUPOP bodo razvili celovito metodologijo za oceno zrelosti uporabe odprtih podatkov v slovenskih podjetjih. Metodologija bo temeljila na večkriterijskem modelu, ki bo omogočal transparentno oceno zrelosti posameznega podjetja, na drugi strani pa jim bodo podatki množice ocenjenih podjetij služili tudi za vpogled v stanje populacije.

Metodologija bo implementirana v sodobno spletno aplikacijo, ki bo omogočala samostojno uporabo s strani podjetij, zajem podatkov preko spletnega vmesnika, avtomatičen prenos podatkov v model in izračun ocene ter avtomatično generiranje povratne informacije za podjetja.

Projekt financirata Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije (ARIS) ter Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

Več o projektu

Anketa je kratka in izpolnitev le-te ne vzame več kot 5 minut.

Povezava do ankete

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj