SPIRIT Slovenija vabi podjetja k udeležbi v gospodarski delegaciji in na poslovno-investicijski kongres v času EURO 2024 v Nemčiji

SPIRIT Slovenija vabi podjetja k udeležbi v gospodarski delegaciji in na poslovno-investicijski kongres v času EURO 2024 v Nemčiji

14. 05. 2024

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 13. 5. 2024, www.spiritslovenia.si

Šport ima pomembno vlogo pri promociji države ter povečanju njene prepoznavnosti v svetu, obenem pa ponuja tudi odlično izhodišče za sklepanje poslov, zato javna agencija SPIRIT Slovenija tudi letos nadaljuje z organizacijo poslovnih dogodkov ob robu večjih športnih prireditev. V času Evropskega nogometnega prvenstva EURO 2024 v Nemčiji med 18. in 20. junijem 2024 skupaj s partnerji* pripravlja gospodarsko delegacijo in poslovno-investicijski kongres v Münchnu. Prijave na delegacijo in kongres so možne do vključno 15. maja 2024.

Namen dogodka, ki želi na najvišji ravni povezati vrhunski šport, posel, znanost in turizem, je okrepiti poslovno sodelovanje z Nemčijo, ki že tradicionalno velja za najpomembnejšo zunanjetrgovinsko partnerico Slovenije. 

Predstavniki slovenske delegacije se bodo v času obiska udeležili poslovno-investicijskega kongresa, mrežili na sprejemih in poslovnih dogodkih ter imeli možnost vodenega ogleda specializirane razstave v Tehničnem muzeju v Münchnu, lahko pa si bodo ogledali tudi nogometno tekmo Slovenija – Srbija, ki bo 20. junija 2024 v Allianz Areni (nakup vstopnice za ogled tekme je strošek podjetja).

Več o programu delegacije

V sklopu delegacije bo 19. junija 2024 v Münchnu organiziran poslovno-investicijski kongres »Invest&Connect Slovenian Business Pitch: Germany Experiences Slovenia«, ki se ga bodo udeležili tudi visoki predstavniki slovenske in nemške vlade. Udeleženci kongresa bodo imeli priložnost prisluhniti panelom o uspešnih partnerstvih, priložnostih in izzivih slovensko-nemškega poslovnega sodelovanja, avtomobilski industriji kot paradnem konju sodelovanja med državama ter prihodnosti sodelovanja med gospodarstvoma na področjih visokih tehnologij in inovacij. Predstavljeni bodo primeri dobrih praks in izkušnje nemških podjetij v Sloveniji, veliko priložnosti pa bo tudi za mreženje in okrepitev obstoječih ter vzpostavljanje novih poslovnih povezav med udeleženci.

Več o programu kongresa

K udeležbi so še posebej vabljena slovenska podjetja iz strojne, elektro in IKT  industrije, avtomobilske industrije in mobilnosti, logistike, energetike, turizma in zelenih tehnologij. Kotizacije za udeležbo v delegaciji ni, mikro, mala in srednja podjetja imajo možnost sofinanciranja dela stroškov z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah Slovenskega podjetniškega sklada (SPS).

Rok za prijavo je 15. maj 2024 na naslednji povezavi: www.investconnect.si/registracija.

Gospodarsko delegacijo in poslovno-investicijski kongres skupaj organizirajo SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarstvo turizem in šport, Nogometna zveza Slovenije ob podpori Slovenske turistične organizacije, Veleposlaništva Republike Slovenije v Nemčiji, Generalnega konzulata Republike Slovenije v Münchnu in Slovensko-nemške gospodarske zbornice.

Več o gospodarski delegaciji in poslovno-investicijskem kongresu: www.investconnect.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj