PONI JV Slovenija - odprt je Javni razpis za vključitev v 2. skupino usposabljanja za samostojno podjetniško pot

PONI JV Slovenija - odprt je Javni razpis za vključitev v 2. skupino usposabljanja za samostojno podjetniško pot

23. 04. 2024

Vir in informacije: Razvojni center Novo mesto d.o.o., 14. 4. 2024, www.rc-nm.si

Razvojni center Novo mesto nadaljuje z izvajanjem 4 mesečnega programa podjetniškega usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive – Poni JV Slovenija 2023-2028. Objavljen je PRVI javni razpis za vključitev v projekt.

Kako se vključiš v projekt?

  1. Preberi objavljen Javni razpis za vključitev v projekt PONI in v skladu z navodili izpolni ter oddaj prijavni obrazec s prilogami. ROK JE 8. 5. 2024.
  2. Za 4 mesece se zaposliš v Razvojnem centru Novo mesto in redno dobivaš plačo.
  3. V času zaposlitve pridobivaš podjetniška znanja, razvijaš svojo poslovno idejo, pripraviš poslovni model, s katerim boš na trgu uspel, napišeš odličen poslovni načrt, vmes pa se družiš z uspešnimi podjetniki, ki ti stojijo ob strani.
  4. Po koncu usposabljanja ustanoviš svoje podjetje in postaneš sam svoj šef.

Kaj je PONI? PONI je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To dosežejo s pomočjo celostnega programa podjetniških usposabljanj ter mentorsko, svetovalno in finančno podporo. Posebnost projekta predstavlja zaposlitev udeležencev projekta za čas trajanja programa v Razvojnem centru Novo mesto. S pomočjo takšne finančne podpore lahko udeleženci programa svoj čas namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot.  

Pogoj za vključitev v projekt je, da ima kandidat poslovno idejo, ki jo želi realizirati ter da lahko z dnem vključitve v projekt sklene pogodbo o zaposlitvi v Razvojnem centru Novo mesto. Dodaten pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v regiji JV Slovenija. Pogojev glede starosti, spola ali izobrazbe ni.

Cilj projekta je, da udeleženci v okviru programa svojo poslovno idejo razvijejo v poslovni model ter izdelajo poslovni načrt in pridobijo potrebno znanje, s katerim bodo lahko po končanem usposabljanju ustanovili in uspešno vodili lastni poslovni subjekt.

Prijava poteka preko javnega razpisa, objavljenega na spletni strani Razvojnega centra Novo mesto. Razpis je odprt do 8. 5. 2024.

Prijavna dokumentacija in dodatne informacije

Prijavna dokumentacija:

Dodatne informacije: spletna stran projekta, Tel: 030 304 303, e-naslov: aleksej.metelko@rc-nm.si, osebno na sedežu Razvojnega centra Novo mesto.

Projekt se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v  obdobju 2021-2027 v Sloveniji, prednostne naloge 1: Inovacijska družba znanja, Specifični cilj RSO1.3. Krepitev trajnostne rasti in konkurenčnosti MSP ter ustvarjanje delovnih mest v MSP, med drugim s produktivnimi naložbami (ESRR).

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj