Pomen pravočasne priprave na prenos lastništva podjetja za MSP-je na območju OOZ Ptuj, Ptuj

Pomen pravočasne priprave na prenos lastništva podjetja za MSP-je na območju OOZ Ptuj, Ptuj

16. 04. 2024

Datum: 22., 24. in 26. april 2024, med 9.00 in 11.00 uro

Kraj: na sedežu OOZ PTUJ, Vošnjakova ul. 13, Ptuj

SPIRIT Slovenija, javna agencija spodbuja, da bi podporne institucije s področja podjetništva v okviru kontinuiranih delavnic ustvarila podjetniško mrežo lastnikov in naslednikov podjetij  z namenom medsebojne podpore pri re-pozicioniranju podjetij v poslovnem okolju.

OOZ Ptuj želi v sodelovanju z OOZ Maribor oblikovati skupino 5-7 podjetnikov na območju OOZ Ptuj, ki se srečujejo s podobnimi izzivi. Ciljne skupine udeležencev so lastniki, ki razmišljajo o prodaji ali predaji podjetja in potencialnih naslednikov podjetij ter naslednikov oz. podjetnikov, ki so podjetje že prevzeli ali odkupi.

Za udeležence bodo organizirane tri brezplačne kontinuirane delavnice z naslovom: »Pomen pravočasne priprave na prenos lastništva podjetja za MSP-je na območju OOZ Ptuj«.

Delavnice bodo potekale v živo  v mesecu aprilu 2024, in sicer med 9.00 in 11.00 uro na sedežu OOZ PTUJ, Vošnjakova ul. 13, Ptuj. Vsaka delavnica bo trajala 2 uri. Udeleženci se morajo udeležiti vseh treh delavnic.

Na delavnicah boste seznanjeni o:

  1. izmenjavi izzivov, ki jih srečujete  na poti prenosa lastništva podjetja in/ali izzivov pri prevzemu podjetja;
  2. spoznavanju različnih načinov odločanja v podjetjih za bolj premišljeno poslovanje in povezanost ter izzivov na področju povezovanja in/ali ločevanja lastniške in upravljavske vloge v podjetju;
  3. razmišljanju o novih idejah za strateške premike pri organizaciji podjetij, tržnem poziconiranju podjetja ali novih poslovnih izzivih;
  4. srečanju in izmenjava mnenj z izkušenimi slovenskimi in tujimi podjetniki, ki imajo izkušnje s prenosom lastništva in/ali eksperti za prenos lastništva;
  5. izmenjavi izkušenj v mreži s  podjetniki, ki imajo podobne izzive.

Zap. št. mreženj/ kontnuiranih delavnic

Termin in vsebina delavnice

Izvajalci delavnic

1.

22. april 2024, od 9:00 do 11:00 ure

»Pomen pravočasne priprave na prenos lastništva podjetja« (koliko časa je potrebno predvidevati za uspešen prenos lastništva podjetja)

Leonida Polajnar, OOZ Maribor

2.

24. april 2024, od 9:00 do 11:00 ure

»Načrtovanje izstopa iz mikro in malih podjetij« (kdaj naj se pričnem ukvarjati z vprašanjem nasledstva oz. izstopom iz podjetja?)

»Finančni in davčni vidik pri prenosu lastništva« (kako pomembna sta finančni in davčni vidik)

Mateja Ahej, Mateja Ahej s.p., izobraževanje in druge storitve

3.

26. april 2024, od 9:00 do 11:00 ure

»Priprava in izvedba postopka prenosa podjetja« (postopek skozi prakso na prevzemnike)

Peter Fingušt,  Odvetniška pisarna Vindiš & Fingušt d.o.o.

Udeležba je brezplačna.

Rok za prijavo je petek, 19. april 2024.

Dodatne informacije in prijave

Delavnice s področja prenosa lastništva podjetij organizira SPIRIT Slovenija, javna agencija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarsko, turizem in šport.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj