Kar morate vedeti o davčnih vidikih pri poslovanju v ZDA

Kar morate vedeti o davčnih vidikih pri poslovanju v ZDA

09. 04. 2024

Datum: 18. april 2024, od 16.00 do 17.00 ure

Kraj: na spletu

Mreža Enterprise Europe Network organizira serijo spletnih seminarjev: "Embracing Global Markets", ki so med drugim posvečeni poslovanju v Združenih državah Amerike (organiziral jih bo lokalni partner mreže Enterprise Europe Network v ZDA).

Tretji spletni seminar na temo "Poslovanje v ZDA: kar morate vedeti o davčnih vidikih za mednarodna podjetja" bodo organizirali 18. aprila 2024, od 16.00 do 17.00 ure.

Tuja podjetja, ki želijo investirati v Združene države, se morajo spopasti z zvezno davčno zakonodajo in predpisi ZDA, pa tudi z državnimi in lokalnimi davki. Neustrezna priprava lahko privede do povečanih in nepričakovanih davčnih stroškov ter na koncu vpliva na celotni uspeh poslovanja v ZDA. 

Spletni seminar se bo osredotočil na davčne implikacije za evropska podjetja, ki vstopajo na ameriški trg, in bo ponudil vpogled v:

  • davčni sistem v ZDA za podjetja (stopnja davka od dohodkov pravnih oseb, obdavčljivi dohodek, davčne olajšave, alternativni minimalni davek (AMT), dvojno obdavčevanje, državni davki, poročanje o davkih, davčno načrtovanje in skladnost),
  • izbira pravne oblike - davčne implikacije investiranja preko korporacije, partnerstva ali LLC,
  • kapitalizacija in financiranje - dolg proti lastniškemu kapitalu, pravila o omejevanju obresti in zahteve za varno pristanišče,
  • državni in lokalni davčni vidiki,
  • pogoste ameriške davčne spodbude in njihov vpliv na tuja podjetja.

Povezava do spletnega seminarja.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj