Vabilo slovenskim podjetjem k sodelovanju v gospodarski delegaciji na Kitajsko

Vabilo slovenskim podjetjem k sodelovanju v gospodarski delegaciji na Kitajsko

19. 03. 2024

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, 18. 3. 2024, www.gov.si

Slovensko-kitajski poslovni svet (Gospodarska zbornica Slovenije) in Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z našim ministrstvom, Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve in Slovensko turistično organizacijo vabimo predstavnike slovenskih podjetij k udeležbi v vladno-gospodarski delegaciji v sklopu obiska ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon na Kitajskem.

Kot drugo največje gospodarstvo na svetu Kitajska igra ključno vlogo v svetovnem gospodarstvu in predstavlja poslovne priložnosti za podjetja po vsem svetu. Obisk vladno-gospodarske delegacije bo v Pekingu, Šanghaju in Shenzhenu potekal med 17. in 21. aprilom 2024.

Cilj delegacije je vzpostaviti stike med slovenskimi podjetji in ključnimi akterji na Kitajskem, s ciljem razširitve izvoza iz Slovenije na ta dinamični trg. V okviru delegacije bomo priredili poslovno srečanje v Pekingu s pregledom priložnosti na Kitajskem, srečanje z različnimi institucijami, se s hitrim vlakom odpravili v Šanghaj, kjer bomo v petek imeli poslovni vrh gospodarstva, za vikend pa obiskali najinovativnejša podjetja v Shenzhenu in ob tem tudi spoznavali razvoj Kitajske ter poslovne priložnosti na tem rastočem trgu.

Med potekom delegacije boste lahko izkoristili priložnost za B2B srečanja na podlagi vaših izraženih interesov. Opcijsko se podjetja lahko odločite tudi za obisk Hong Konga v nedeljo oziroma v ponedeljek. Predviden začetek delegacije je v Pekingu v sredo 17. aprila 2024, ob 10. uri, s koncem v Shenzenu v nedeljo, 21. aprila 2024, v dopoldanskem času in odhodom domov iz Hongkonga.

Prijava je mogoča preko obrazca na spletni strani Gospodarske zbornice Slovenije do 22. marca 2024

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj