Odprte so prijave za subvencioniranje okolju prijaznejšega prevozništva v cestnem prometu

Odprte so prijave za subvencioniranje okolju prijaznejšega prevozništva v cestnem prometu

12. 03. 2024

Vir in informacije: Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Ministrstvo za infrastrukturo, 4. 3. 2024, www.gov.si

Družba Borzen, d.o.o., kot izvajalka javnega poziva Sklada za podnebne spremembe, je 4. marca 2024 omogočila oddajo elektronskih vlog za pridobitev nepovratnih sredstev za nakup ali predelavo tovornih vozil in avtobusov na sintetični plin in biometan ter s pogonom na elektriko ali vodik ter nadgradnjo tovornih vozil z aerodinamičnimi deli za zmanjšanje zračnega upora.

Nepovratna finančna sredstva za spodbujanje okolju prijaznejšega prevozništva v cestnem prometu so podporni ukrep Sklada za podnebne spremembe s katerim si na področju varstva okolja prizadevajo za zmanjšanje vplivov iz prometa, tako na področju zmanjšanja emisij toplogrednih plinov kot onesnaževal zunanjega zraka iz prometa.

Več o javnem razpisu

Nepovratna finančna sredstva iz javnega poziva so namenjena nakupu ali predelavi tovornih vozil in avtobusov (sklop a, v višini 150.000 EUR) na sintetični plin in biometan ter s pogonom na elektriko ali vodik za opravljanje prevozov v cestnem prometu in za izvajanje nalog zaščite, reševanja in pomoči, in (sklop b, v višini 5.850.000 EUR) nadgradnjo tovornih vozil z aerodinamičnimi deli za zmanjšanje zračnega upora.

Vloge v sklopu a) se sprejemajo od 4. marca 2024 od 8.00 ure dalje do 30. oktobra 2024, do vključno 12.00 ure, vloge v sklopu b) pa se sprejemajo od 4. marca 2024, od 8.00 ure dalje do 6. maja 2024, do vključno 12.00 ure. Oddane vloge se obravnavajo po vrstnem redu prejema vlog, pri čemer se odločbe za sklop a) izdajajo sproti, v rokih, kot jih določa ZUP, vloge v sklopu b) pa bodo izdane po prejemu in obravnavi vseh vlog, najkasneje do 30. junija 2024.

Do več informacij in vloge lahko dostopate na spletni strani družbe Borzen.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj