Podpora odločanju s simulacijami, Celje

Podpora odločanju s simulacijami, Celje

12. 03. 2024

Datum: 20. marec 2024, od 11.00 do 14.00 ure

Kraj: v predavalnici P-104 na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru, Mariborska cesta 7, Celje

Na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru v okviru promocije zelenega in digitalnega prehoda EU organizirajo delavnice, ki podjetjem in organizacijam preko vseživljenjskega učenja omogočajo prilagajanje na nove izzive Trajnostnih in Digitaliziranih oskrbovalnih verig (DIGinGREEN).

Vabijo vas, da se udeležite brezplačne delavnice z naslovom: »Podpora odločanju s simulacijami«.

Delavnica je namenjena načrtovanju in analizi logističnih, proizvodnih ter sorodnih procesov s simulacisjkimi tehnikami. Udeleženci se seznanijo z osnovami modeliranja in simulacij s poudarkom na strežnih vrstah in simulacijah diskretnih dogodkov. Pri tem se predstavi pomen pridobivanja podatkov, podatkovne analize in razumevanje procesov iz praktičnih primerov npr. skladiščenja ali proizvodnje.

Na osnovi primerov se udeleženci seznanijo s konceputalnim modeliranjem in v sklopu e-obveznosti pripravijo simulacijskih model za analizo in reševanje ozkih grl, neustrezne izkoriščenosti in podobnih indikatorjev v sistemih.

Delali boste v izbranem odprtokodnem ali komercialnem simulacijskem orodju (npr. JaamSim, FlexSim, Anylogic).

Delavnico bo izvedel doc. dr. Bojan Rupnik. Doktorat znanosti je pridobil na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko s področja računalništva. Njegova raziskovalna dejavnost vključuje področja računalništva, geografskih informacijskih sistemov, modeliranja, simulacij in logistike ter njihovo uporabo na področjih materialnih, energijskih in informacijskih tokov. Trenutno se ukvarja predvsem s simulacijskimi raziskavami, kjer so v ospredju simulacije diskretnih dogodkov in simulacije z agenti. Konkretno je na podlagi svojih raziskav sodeloval tudi pri tržnih in drugih projektih, kot so simulacija izvedljivosti procesa sterilizacije v bolnišnici, optimizacija transportnih poti v proizvodnem okolju, simulacije in optimizacije upravljanja energijskih tokov v soproizvodnji toplotne in električne energije. Njegove zadnje raziskave se osredotočajo na raziskovanje vpliva zaledij pristanišč in skladiščnih centrov ter optimalne lokacije slednjih.

Na brezplačni dogodek se lahko do zapolnitve 20 prostih mest prijavite na povezavi: https://forms.office.com/e/mbpFk8KUmK.

Število mest na delavnici je omejeno, zato pohitite s prijavo!

Več informacij o NOO delavnicah, ki jih izvajajo na Fakulteti za logistiko Celje, Univerze v Mariboru najdete na spletni strani: http://digingreen.fl.um.si ali jih kontaktirajte po e-pošti na digingreen.fl@um.si ali bojana.slomsek@um.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj