Umetna inteligenca - tehnologija, ki omogoča razvoj novih produktov, Ajdovščina

Umetna inteligenca - tehnologija, ki omogoča razvoj novih produktov, Ajdovščina

05. 03. 2024

Datum: 11. marec 2024, od 9.00 do 11.00 ure

Kraj: velika sejna dvorana OOZ Ajdovščina, Vipavska cesta 4, Ajdovščina

SPOT Svetovanje Goriška vabi podjetnike iz Goriške regije na brezplačen dogodek z naslovom: »Umetna inteligenca - tehnologija, ki omogoča razvoj novih produktov«.

Namen dogodka je predstaviti umetno inteligenco kot ključno tehnologijo za razvoj novih produktov in reševanje mnogih izzivov na različnih področjih. Poseben poudarek bo na globokem učenju, tehnologiji, ki je prinesla revolucijo na področjih računalniškega vida in obdelave naravnega jezika in bistveno izboljšala uspešnost in robustnost tovrstnih rešitev. To omogoča uporabo te tehnologije ne samo v omejenih predvidljivih pogojih, temveč tudi v vse bolj raznovrstnih okoljih, tako v industrijski proizvodnji, kot v vsakdanjem življenju.

Udeleženci bodo spoznali nove možnosti za reševanje obstoječih problemov, s katerimi se srečujejo, in se seznanili s tehnologijo, ki nudi potencial za morebitne nove poslovne priložnosti v obliki novih izdelkov in storitev. Uvodoma bodo za lažje razumevanje delovanja tovrstnih metod obravnavali osnovne koncepte globokega učenja. Sledila bo predstavitev velikega števila praktičnih primerov uporabe umetne inteligence v praksi. Pogledali si boste tudi najnovejše dosežke generativne umetne inteligence, kot so ChatGPT in generiranje slik. Zaključili boste z interaktivno diskusijo o konkretnih problemih in morebitnih rešitvah ter s praktičnimi nasveti za uvedbo rešitev umetne inteligence v praksi.

Predavatelj: Danijel Skočaj, redni profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, kjer je predstojnik Laboratorija za umetne vizualne spoznavne sisteme. Raziskovalno se ukvarja predvsem z razvojem in uvajanjem novih naprednih metod globokega učenja in računalniškega vida za reševanje kompleksnih problemov, ki zahtevajo procesiranje vizualne informacije, v okviru razvojno-aplikativnih projektov pa skrbi za prenos raziskovalnih dognanj v prakso. Zanima ga tudi etični vidik umetne inteligence, strojnega učenja in robotike ter vpliv razvoja teh tehnologij na družbo.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj