Besedišče za razcvet - zakaj?

Besedišče za razcvet - zakaj?

27. 02. 2024

Vir in informacije: Regionalni center za razvoj, www.rcr-pro.eu, Avtorica: Sonja Klopčič

Misli oblikujejo besede in s tem dajo energijo in zavezo za dejanja.

Ko misel preoblikuješ v izgovorjeno besedo, s tem pridobi moč. Ob izbiri besed sam pri sebi razjasnjuješ, presojaš, kristaliziraš misli. Izgovorjena beseda pusti sled. Slovenci imamo s tem v zvezi kar nekaj pregovorov, med njimi tudi, da je beseda kot čebela: ima med in želo. Česa si bolj želite?

Ko besedo zapišeš in postaviš na ogled drugim, je zaveza še močnejša. Po eni strani je to lahko breme, po drugi pa pomoč in spodbuda, da (prevečkrat) ne zdrsneš z zastavljene poti, da zadržiš doseženo razvojno raven tudi ob najzahtevnejših situacijah. Besede so kot bazni tabori, iz katerih lahko potuješ po naslednjih zahtevnostnih poteh.

Posebno vlogo imajo besede pri usmerjanju sprememb v organizacijah, v podjetjih. Misli zapišemo v poslanstvo, vizijo, strateške usmeritve, cilje v letne načrte. Skozi besede, komunikacijo, zapisano tudi udejanjamo, se dogovorimo za primerne aktivnosti. Izbor ustreznih besed ima tudi tu močan pomen.

Vabljeni, da osvojite 52 besed, povezanih z novim konceptom vključujočega in kar se tiče tudi rezultatov dokazano učinkovitejšega vodenja.

Besede imajo moč. V sebi nosijo potencial transformacije, pomagajo vam tudi osebnostno rasti in postati še boljši vodje timov in organizacij. Besede, ki jih uporabljamo, določajo stil in tudi energetski naboj našega vodenja.

Pridružite se nam na tem vznemirljivem potovanju, kjer širimo naše besedišče za učinkovito vodenje in s tem tudi našo sposobnost ohranjanja mirnosti v zahtevnih situacijah, osredotočenosti na rešitve in kreiranje novih možnosti. Z osvajanjem novih besed boste postali pravi svetilnik za vašo okolico.

Povežite se z Besediščem za razcvet na naslednjih platformah in se učite od najboljših:

Vsak ponedeljek najavijo novo besedo in ambasadorja besede, ki sredi tedna predstavit svoje dojemanje izbrane besed. Ambasadorji so uspešne osebe iz poslovnega sveta, ki s svojim celostnim vodenjem zagotavljajo trajnostno poslovanje: Nekaj uspešnih ambasadorjev: managerka leta Marta Kelvišar, podjetnik leta Jure Knez, mlada managerka leta Lucija Sajevec, manager leta Andrej Božič in AmCham Top potencial Vita Godec.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj