SPIRIT Slovenija vabi na Slovensko-poljski poslovni forum na temo kibernetske varnosti in umetne inteligence

SPIRIT Slovenija vabi na Slovensko-poljski poslovni forum na temo kibernetske varnosti in umetne inteligence

27. 02. 2024

Vir in informacije: Izvozno okno, 26. 2. 2024, www.izvoznookno.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, Veleposlaništvom Republike Poljske v Sloveniji, Poljsko agencijo za investicijo in trgovino (PAIH), Združenjem za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije ter združenjem Digital Poland organizira Slovensko-poljski poslovni forum na temo kibernetske varnosti in umetne inteligence, ki bo potekal 21. marca 2024, ob 9.30 uri v Planici (Nordijski center - okrogel objekt).

Slovenija je v letu 2022 na Poljsko izvozila za 1.3 mrd. EUR blaga, uvozila pa ga je za 1.6 mrd. EUR. Skupno je blagovna menjava v letu 2022 dosegla skoraj 3 mrd. EUR. S tem se je Poljska lani uvrstila na 9. mesto najpomembnejših trgovinskih partneric Slovenije v blagovni menjavi.

Digitalne tehnologije so pomemben in rastoč sektor na Poljskem. Obstaja veliko povpraševanje po informacijski tehnologiji in rešitvah za podporo napredne proizvodnje, pametnih mest, interneta stvari (IoT), računalništva v oblaku in kibernetske varnosti.

Na poslovnem forumu, ki ga bosta odprla predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar in predsednik Republike Poljske dr. Andrzej Duda, se bomo, poleg gospodarskega povezovanja med obema državama, osredotočili na kibernetsko varnost ter umetno inteligenco.

Kibernetska varnost namreč prinaša nove izzive v poslovanju v dobi digitalnih priložnosti. Podjetjem pa lahko umetna inteligenca omogoči razvoj nove generacije izdelkov in storitev.

Rok za prijavo na dogodek je 14. marec 2024.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj