Izteka se rok za prijavo na mednarodni izobraževalni program ITM

Izteka se rok za prijavo na mednarodni izobraževalni program ITM

06. 02. 2024

Vir in informacije: STA, 31. 1. 2024, www.sta.si

Izteka se rok za prijavo na mednarodni program usposabljanja na področju mednarodnega poslovanja (ITM), ki ga javna agencija SPIRIT Slovenija od leta 2006 izvaja v sodelovanju s fundacijo  Worldwide ter švedskim trgovinskim svetom ITM (Swedish Trade Council). Zainteresirani predstavniki malih in srednje velikih podjetij se lahko prijavijo do 7. februarja 2024.

Vabilo k prijavi v izobraževanje Vodenje izvoznega poslovanja - International Trade Management je agencija SPIRIT Slovenija objavila decembra lani, pred dnevi pa je rok za prijavo zaradi še nekaj razpoložljivih mest podaljšala.

K udeležbi v 17 izvedbi programa vabimo zaposlene v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki želijo na področju mednarodnega poslovanja osebno in strokovno napredovati in aktivno prispevati k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge. Do danes se je programa skupaj udeležilo 222 podjetij.

ITM Program poteka v angleškem jeziku in je kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja. Izpeljan je v obliki ITM serije delavnic ter petih mednarodnih seminarjev z mednarodno uveljavljenimi tujimi strokovnjaki in svetovalci.

V okviru delavnic udeleženci analizirajo trenutno strategijo in vizijo svojega podjetja ter motive za izvozno dejavnost, opredelijo izdelke oziroma storitve, zanimive za izvoz, kupce, potencialne trge, oblike vstopa na izbrane tuje trge, potrebne aktivnosti, digitalizacijo poslovanja in finančna sredstva. Na tej podlagi pripravijo podroben izvozni načrt, ki mu dodajo še prodajno predstavitev podjetja, pripravljeno po trenutnih mednarodnih smernicah.

Na mednarodnih seminarjih pa udeleženci pridobijo znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja s poudarkom na raziskovanju trgov, mednarodnih tržnih strategijah, kulturi v podjetju in medkulturnih razlikah, vpeljavi sprememb v podjetja ter prodajnih in pogajalskih veščinah.

Seminarji in delavnice bodo potekali v živo na lokaciji v Ljubljani in na Švedskem. Individualna srečanja in skupinske delavnice pa bodo potekali prek spleta. Ob koncu programa bo javna agencija SPIRIT Slovenija podelila tudi nagrado za  izvoznika leta.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj