Gospodarska delegacija v Bolgarijo (Sofija)

Gospodarska delegacija v Bolgarijo (Sofija)

06. 02. 2024

Vir in informacije: Izvozno okno, 31. 1. 2024, www.izvoznookno.si

SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Uradom Predsednice Republike Slovenije, Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve, Ministrstvom za gospodarstvo, šport in turizem ter Veleposlaništvom Slovenije v Bolgariji ter v partnerstvu s sorodno bolgarsko agencijo BSMEPA (Bulgarian Small and Medium Enterprise Promotion Agency) organizira v Sofiji v Bolgariji v času od 26. do 28. februarja 2024  gospodarski del političnega obiska Predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

Slovenija je v letu 2022 v Bolgarijo izvozila za 374 mio EUR blaga, uvozila pa ga je za 268 mio EUR. Skupno je blagovna menjava v letu 2022 dosegla 642 mio EUR, kar uvršča Bolgarijo na 27. mesto najpomembnejših trgovinskih partneric Slovenije v blagovni menjavi. Trenutno Slovenija največ izvozi farmacevtskih proizvodov (skoraj 40 % izvoza), veliko neizkoriščenih poslovnih priložnosti pa je na področju visokih tehnologij, kjer bi lahko državi pospešili blagovno menjavo in investicije.

Ob tej priložnosti SPIRIT Slovenija vabi vsa zainteresirana slovenska podjetja s področja avtomobilske, obrambne, vesoljske, digitalne industrije ter s področja energetike, da izrazijo svoj interes in s tem omogočijo pripravo srečanj z bolgarskimi zainteresiranimi podjetji.

SPIRIT Slovenija namerava s svojo sorodno bolgarsko agencijo BSMEPA organizirati tudi obiske v nekatera bolgarska podjetja s področja avtomobilske, obrambne, vesoljske, digitalne industrije in energetike.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj