Povečanje sredstev za programe javnih del

Povečanje sredstev za programe javnih del

23. 01. 2024

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, 9. 1. 2024, www.gov.si

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil spremembo Javnega povabila za izbor programov javnih del za leto 2024, s katero se zvišujejo skupna okvirna sredstva za izvedbo programov javnih del v letu 2024 na 18,1 milijona evrov za vključitev okvirno 1.800 brezposelnih oseb.

Predmet javnega povabila je izbor programov javnih del za področja kmetijstva, vzgoje in izobraževanja ter športa, okolja in prostora, kulture, socialnega varstva ter drugih programov javnih del. Na podlagi javnega povabila se sofinancirajo stroški zaposlitve dolgotrajno brezposelnih oseb v programih javnih del pri neprofitnih delodajalcih.

Javna dela so namenjena aktiviranju brezposelnih oseb, ki so več kot eno leto neprekinjeno prijavljene v evidenci brezposelnih oseb (dolgotrajno brezposelne osebe), njihovi socialni vključenosti, razvoju delovnih sposobnosti ter spodbujanju razvoja novih delovnih mest v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi pri reševanju brezposelnosti na njihovem območju. Javna dela se izvajajo na podlagi Zakona o urejanju trga dela, programi javnih del pa so izbrani na podlagi javnega povabila.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj