Primeri dobre prakse trajnostno in krožno usmerjenega poslovanja

Primeri dobre prakse trajnostno in krožno usmerjenega poslovanja

23. 01. 2024

3 0
Koristnost članka
3 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 28. februar 2024, od 8.30 do 10.00 ure

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

Predstavljenih bo pet primerov dobre prakse trajnostno in krožno usmerjenega poslovanja iz sledečih področij: dobavna veriga, zasnova trajnostnih proizvodov, ustvarjanje prihodkov, povratna logistika in večvrednostno recikliranje. Udeleženci boste pridobili razumevanje tveganj in izzivov trajnostno in krožno usmerjenega poslovanja, s poudarkom na problematiki »greenwashing-a« in »prelaganja problemov«. Udeleženci boste prav tako pridobili vpogled v poslovne priložnosti v zvezi s trajnostno in krožno usmerjenim poslovanjem.

Vabljeni na brezplačno strokovno spletno delavnico z naslovom: »Primeri dobre prakse trajnostno in krožno usmerjenega poslovanja«, ki bo potekala 28. februarja 2024, od 8.30 do 10.00 ure preko aplikacije ZOOM.

Program:

  1. Kaj je trajnostno in krožno usmerjeno poslovanje?
  2. Pet primerov dobre prakse.
  3. Tveganja in izzivi: prelaganje problemov in »greenwashing«.
  4. Priložnosti v zvezi s trajnostno in krožno usmerjenim poslovanjem.

Izvajalka: Valeria Radosavljević - certificirana specialistka za krožno gospodarstvo in strokovnjakinja za poslovni razvoj z več kot 15-letnimi izkušnjami v različnih panogah. Ponuja storitve svetovanja za podjetja in organizacije, ki želijo razumeti krožnost in trajnostnost, njun pomen in uporabo v praksi, ter začeti s postopkom uvajanja navedenih konceptov v svoje poslovanje s ciljem doseči dolgoročno in vzdržno konkurenčno prednost. Leta 2015 je ustanovila podjetje, ki na trg uvaja novo prelomno zeleno tehnologijo in stroje za predelavo odpadnega perja v visokokakovostno beljakovinsko krmno sestavino, katera omogoča močno krožno povezavo med živilsko in krmno industrijo. Pred tem je delala kot Direktor za investicije v naložbenem skladu P&S East Growth in kot Vodja poslovanja za področje Ukrajine v podjetju P&S Capital. Zaključila je magisterij s področja upravljanja razvoja (Development Management) na London School of Economics, diplomirala pa je na Maastrichtski univerzi s področja ekonomije (BSc in Economics / University of Maastricht). Zaključila je dva programa mikromagisterija Univerze Wageningen, Nizozemska, s področja krožnega gospodarstva ter s področja bio-osnovanih panog. www.ecolibrium-consulting.eu,

Komu je delavnica namenjena?

Potencialnim podjetnikom, samostojnim podjetnikom in nosilcem podjetij.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Obvezna je predhodna spletna prijava.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek je izveden v okviru projekta SPOT svetovanje osrednjeslovenske regije 2023 (JR podporno okolje 2023-2025), ki je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj