Platforma SRC-EDIH je nova priložnost za povezovanje B2B

Platforma SRC-EDIH je nova priložnost za povezovanje B2B

09. 01. 2024

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine, 1. 12. 2023, www.gzdbk.si

SRC-EDIH je evropsko digitalno inovacijsko središče, ki podpira digitalno preobrazbo podjetij in javnih organizacij, pri čemer se osredotoča na pet ključnih tehnologij: HPC, umetno inteligenco, kibernetsko varnost, veriženje blokov in robotiko. Gre za mrežo visoko usposobljenih stičišč z obsežnimi izkušnjami pri nudenju storitev za krepitev digitalne preobrazbe organizacij.

V okviru projekta SRC-EDIH so vzpostavili platformo za digitalno povezovanje in inovacije. Ta platforma je praktičen in uporabniku prijazen prostor, kjer se poslovni in raziskovalni subjekti povezujejo (B2B), izmenjujejo ideje ter sklepajo trajna poslovna partnerstva. Inovacijska arena predstavlja dinamičen prostor, kjer se rodijo nove ideje in rešitve, povezane z najnovejšimi tehnološkimi trendi. Inovacijska arena spodbuja sodelovanje med podjetji in raziskovalniki z namenom doseganja razvoja in uspeha.

Med drugimi se na platformi predstavlja tudi Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine (GZDBK), kot partner v konzorciju projekta SRC-EDIH. So nosilci delovnega paketa Inovacijski ekosistem in mreženje (Innovation Ecosystem and Networking). V sklopu tega paketa so ob številnih storitvah in izobraževanjih nastali tudi, maja 2023: Ocena potreb po usklajevanju in posredovanju ter strategija za izgradnjo ekosistemov in novembra 2023: Digitalno povezovanje in inovacijska platforma.

Vljudno vabljeni k ogledu in uporabi platforme SRC - EDIH.

Vse dejavnosti, ki jih pri projektu izvaja GZDBK, ažurno objavljajo na spletni strani: www.gzdbk.si/si/projekti/src-edih/.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj