Nova generacija podjetniških mentorjev in svetovalcev sistema SPOT zaključila usposabljanje

Nova generacija podjetniških mentorjev in svetovalcev sistema SPOT zaključila usposabljanje

19. 12. 2023

Vir in informacije: STA, 14. 12. 2023, www.sta.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija je 14. decembra 2023 organizirala usposabljanje za podjetniške mentorje in svetovalce, ki so vključeni v sistem SPOT. Usposabljanja se je udeležilo več kot 80 mentorjev in svetovalcev, ki so prisluhnili predavanjem, ki jim bodo v pomoč pri svetovanju podjetnikom na njihovi poslovni poti.

SPIRIT Slovenija že vse od ustanovitve z različnimi aktivnostmi prizadeva biti "one stop shop" za podjetja, in sicer v vseh fazah njihovega poslovanja. V sklopu javnega razpisa za zagotavljanje storitev podpornega okolja skrbimo tudi za mrežo podjetniških svetovalcev in mentorjev v okviru Slovenske podjetniške točke (SPOT) po vsej državi. Agencija namreč koordinira točke SPOT Svetovanje, ki ponujajo storitve svetovanja, mentoriranja in povezovanja v 12 slovenskih regijah s 87 podjetniškimi svetovalci in mentorji.

Na ta način potencialnim in obstoječim podjetnikom po Sloveniji ponujajo brezplačno podporo pri ustanovitvi, rasti in razvoju podjetja. Regijska in lokacijska dostopnost ter razpršitev podporne mreže po celotni Sloveniji pa podjetjem zagotavlja tudi znaten prihranek časa in denarja.

Na regionalnih SPOT Svetovalnih točkah so od leta 2018 izvedli več kot 61.0000 svetovanj za potencialne in obstoječe podjetnike ter pomagali ustanoviti več kot 12.000 podjetij.

Mreža SPOT je zaživela leta 2018, pod njeno okrilje pa sodijo štirje sistemi. Gre za portal SPOT, kjer so dostopni podatki o projektu SPOT, SPOT Registracija, kjer je možna registracija podjetij s pomočjo svetovalca, SPOT Svetovanje in SPOT Global. Slednji je namenjen kot pomoč izvoznikom in investitorjem, ki izvaja nabor storitev s področja internacionalizacije in tujih investicij.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj