Predstavitveni spletni seminar ITM 2024

Predstavitveni spletni seminar ITM 2024

28. 11. 2023

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 19. december 2023, ob 13.00 uri

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

SPIRIT Slovenija, javna agencija, v letu 2024 vpisuje sedemnajsto generacijo izobraževalnega programa Vodenje izvoznega poslovanja - International Trade Management (ITM), ki ga izvajamo v sodelovanju z ITM Worldwide Foundation.

Kaj je ITM?

ITM velja za enega najučinkovitejših mednarodnih izobraževalnih programov s področja mednarodne trgovine.

Slovenskim podjetjem je program na voljo od leta 2006 in v tem času ga je uspešno zaključilo že 222 zaposlenih v slovenskih malih in srednje velikih podjetjih. Zadovoljstvo udeležencev je izjemno, saj več kot 90 odstotkov diplomantov ocenjuje, da je program ITM presegel njihova pričakovanja.

Podjetja, ki so se udeležila programa, kažejo odlične rezultate poslovanja v tujini - v treh do petih letih po udeležbi v programu ITM so podjetja povečala prihodke iz poslovanja na tujih trgih v povprečju za 40 odstotkov. Med udeleženci prejšnjih generacij vsako leto izberemo tudi ITM izvoznika leta.

Z odličnimi vsebinami programa skušamo podjetjem dostaviti znanje in jim prihraniti veliko časa ter sredstev zaradi napačnih poslovnih odločitev. Vabimo podjetja, da izkoristijo vse možnosti za pridobitev novih veščin in kompetenc za uspešen vstop na tuje trge ter se vpišejo v novo generacijo izobraževalnega programa ITM, ki se prične v letu 2024.

Komu je program ITM namenjen?

K udeležbi v programu vabimo zaposlene v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij.

Namenjen je mlajšim (do 40 let) zaposlenim na izvoznih oddelkih v malih in srednjih podjetjih, ki želijo na področju mednarodnega poslovanja osebno in strokovno napredovati ter aktivno prispevati k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.

Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati stari od 25 do 40 let, ki prihajajo iz malih in srednje velikih podjetij z najmanj 5 zaposlenimi, ki so v lanskem letu dosegla 10 do 35 odstotkov izvoza ter imajo končano visokošolsko ali univerzitetno izobrazbo.

Program ITM ni namenjen podjetjem, ki so registrirana za svetovalno dejavnost (poslovno svetovanje).

Vsebina programa ITM

Kaj udeleženci programa pridobijo? 

Udeleženci programa ITM pridobijo:

 • Izvozni načrt in individualno svetovanje pri njegovi pripravi,
 • Prodajno predstavitev,
 • Praktično znanje iz ključnih področij mednarodnega poslovanja,
 • Informacije o novostih in trendih pri oblikovanju izvoznih aktivnosti,
 • Večjo samozavest na področju poslovnega komuniciranja v tujem jeziku,
 • Možnosti za strokovno rast,
 • Nova poslovna poznanstva,
 • Mednarodno priznano diplomo IATTO (International Association of Trade Training Organisations).

Delavnice ter mednarodni seminarji 

Program ITM poteka v angleškem jeziku in je kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja. Izpeljan je v obliki serije delavnic 'Passport2Export' ter petih mednarodnih seminarjev z mednarodno uveljavljenimi tujimi strokovnjaki in svetovalci.

V okviru delavnic Passport2Export udeleženci analizirajo trenutno strategijo in vizijo svojega podjetja, motive za izvoz, opredelijo izvozne izdelke oziroma storitve, kupce, potencialne trge, oblike vstopa na izbrane tuje trge, potrebne aktivnosti, digitalizacijo poslovanja, in finančna sredstva. Na tej podlagi pripravijo podroben izvozni načrt, ki mu dodajo še prodajno predstavitev podjetja, pripravljeno po trenutnih svetovnih smernicah.

Kombinacija obeh je odlična podlaga za dobro premišljen in učinkovit nastop podjetja na tujih trgih. Individualen pristop, ki ga omogoča velikost skupine, dodatno okrepimo z individualnimi konzultacijami s svetovalci, na katerih se udeleženci osredotočijo zgolj na primer svojega podjetja.

Na mednarodnih seminarjih udeleženci pridobijo znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja s poudarkom na raziskovanju trgov, mednarodnih tržnih strategijah, kulturi v podjetju in medkulturnih razlikah, vpeljavi sprememb v podjetja ter prodajnih in pogajalskih veščinah.

Mednarodno priznani tuji strokovnjaki in svetovalci

Svoje znanje, izkušnje in nasvete z udeleženci bodo v programu ITM 2024 delili mednarodno priznani tuji strokovnjaki in svetovalci:

 • Jean Sutton, strokovnjakinja na področju raziskav trga in lastnica podjetja za tržne raziskave s sedežem v Londonu,
 • dr. Fons Trompenaars, svetovno priznani strokovnjak na področju medkulturnih razlik, leta 2017 uvrščen v 'Thinkers50 Hall of Fame' med 7 najvplivnejših oseb na področju razvoja svetovnega managementa,
 • dr. Albert. A. Anghern, večkrat nagrajeni avtor izobraževalnih aplikacij na področju uvajanja sprememb v podjetjih in digitalizacije poslovanja,
 • dr. Waldemar Pförtsch, nemški profesor, svetovalec in avtor številnih priročnikov s področja mednarodnih trženjskih strategij ter B2B marketinga,
 • Jos Velthuis, mednarodno priznani nizozemski trener prodajnih in pogajalskih veščin,
 • Markus Jonsson, strokovnjak za internacionalizacijo podjetij,
 • Martina Vazzoler, strokovnjakinja za digitalni marketing.

Seminarji in delavnice bodo potekali v živo na lokaciji v Ljubljani in na Švedskem (po programu). Individualna srečanja in skupinske delavnice pa bodo potekale preko spleta.

Vse zainteresirane udeležence programa ITM 2024 vabimo na predstavitveni spletni seminar, ki bo potekal v torek, 19. decembra 2022, ob 13.00 uri.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj