SLADKA PRAKSA z Andrejem iz "Soulfléja", Kranj

SLADKA PRAKSA z Andrejem iz "Soulfléja", Kranj

21. 11. 2023

Datum: 7. december 2023, od 9.00 do 1.00 ure

Kraj: sedež SPOT Svetovanje Gorenjska, Poštna ulica 4, Kranj

SPOT Svetovanje Gorenjska gosti predstavitev dobre prakse z naslovom: SLADKA PRAKSA z Andrejem iz "Soulfléja". Vabljeni na najbolj sladek zajtrk v mestu!

Ste vedeli?

… da sufléji obstajajo verjetno že od takrat, ko so iz moke, mleka, jajc in masla nastajale različne mešanice, in to samo zato, da bi lahko ljudje znova in znova razvajali svoje brbončice? Toda prvi zapis o sufléju pripisujejo francoskemu kuharju z začetka 17. stoletja, Vincentu de la Chappelleu, ki ni kuhal le za mnoge evropske veljake, temveč tudi za Madame de Pompadour, ljubico Ludvika XV.?

Skoraj 400 let kasneje je zgodba o sufléju dobila novo poglavje. A ta se ne piše v Franciji, ampak v Sloveniji. Pišeta jo Andrej in Špela Mis.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Predstavitev dobre prakse se izvaja kot del Javnega razpisa za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za obdobje 2023 in 2025 (JR podporno okolje 2023 - 2025). Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj