Od 2. novembra odprto javno povabilo delodajalcem za izvedbo delovnega preizkusa

Od 2. novembra odprto javno povabilo delodajalcem za izvedbo delovnega preizkusa

02. 11. 2023

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Zavod RS za zaposlovanje, 23. 10. 2023, www.ess.gov.si

Zavod RS za zaposlovanje je 23. oktobra 2023 objavil javno povabilo za izvedbo delovnega preizkusa brezposelnih. Omogoča vam, da spoznate in preizkusite kandidate na delovnem mestu ter si povrnete upravičene stroške preizkusa še pred odločitvijo glede zaposlitve. Povabilo bo odprto od 2. novembra 2023 do porabe sredstev, najdlje do 30. septembra 2024.

Z delovnim preizkusom lahko preverite znanja, veščine in spretnosti kandidatov v delovnem okolju, še preden se odločite glede njihove zaposlitve. Za povračilo upravičenih stroškov izvedenih delovnih preizkusov je na voljo skupaj okvirno 850.000 EUR iz slovenskega proračuna za obdobje 2023 do 2024.

V delovni preizkus se lahko vključijo brezposelni, ki so prijavljeni v evidenci zavoda (ne glede na trajanje brezposelnosti). Vključitev je možna le na podlagi napotitve zavoda.

Ponudbo za izvedbo delovnega preizkusa lahko oddate delodajalci, ki ste pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujete še vse druge pogoje za prijavo, opredeljene v javnem povabilu.

Oddaja ponudbe za izvedbo delovnega preizkusa bo možna z odprtjem javnega povabila, od 2. 11. 2023, od 10.00 ure. Povabilo bo odprto do porabe sredstev, najdlje do 30. 9. 2024, do 23.59 ure, ko se izteče skrajni rok za oddajo ponudb.

Ponudbo oddate elektronsko na Portalu za delodajalce. Pri tem so vam na voljo Navodila za vnos ePonudbe. Pred prvo uporabo portala se registrirate.

Delovni preizkus brezposelnih izvedete v skladu s programom, ki ga predlagate v ponudbi na javno povabilo. Program mora potekati na območju Slovenije. Za izveden delovni preizkus vam na podlagi predloženih dokazil zavod povrne upravičene stroške.

Program traja od najmanj 100 ur do največ 1 meseca. Izjemoma je daljši od 1 meseca, če se vključi brezposelni z odločbo pristojnega organa za delo s krajšim delovnim časom od polnega.

Delodajalci so dolžni vsakemu udeležencu zagotoviti mentorja (najmanj 20 ur), delovno opremo in primeren prostor.

Delovni preizkus traja praviloma polni delovni čas, največ 5 dni v tednu. Praznikov se ne nadomešča, prav tako pa se delovni preizkus ne sme izvajati ob nedeljah in praznikih.

Udeležencem za dejansko udeležbo na delovnem preizkusu mesečno za pretekli mesec zavod izplača dodatek za aktivnost in za prevoz (potne stroške).

Več o javnem povabilu

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj