EU Taksonomija, Celje

EU Taksonomija, Celje

02. 11. 2023

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 23. november 2023, od 10.00 do 12.00 ure

Kraj: v predavalnici 102 na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru, Mariborska cesta 7, Celje

Na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru izvajajo izobraževanja/delavnice v okviru NOO projekta DIGinGREEN, katerega cilj je pilotna »Vzpostavitev okolja za izobraževanje zelene in digitalne logistike ter oskrbovalnih verig«.

Vljudno vas vabijo, da se udeležite brezplačne delavnice z naslovom: »EU Taksonomija«, ki bo potekala v četrtek, 23. novembra 2023, od 10.00 do 12.00 ure v predavalnici 102 na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru, Mariborska cesta 7, Celje.

Delavnico bo izvedla dr. Tajda Potrč Obrecht, višja znanstvenica v delovni skupini za trajnostno gradnjo Tehnološke univerze v Gradcu.

V svojih raziskavah se dr. Tajda Potrč Obrecht osredotoča na razogljičenje stavbnega fonda EU in potencial krožnega gospodarstva materialov. Vključena je v različne projekte, kjer se presoja primernost evropskih instrumentov.

Na delavnici se boste seznanili s Taksonomijo EU, ki je osrednji klasifikacijski sistem znotraj trajnostne finančne strategije Evropske unije.

Taksonomija služi kot trden okvir za določanje okoljske trajnosti gospodarskih dejavnosti. Z določanjem jasnih meril za to, kaj je trajnostna dejavnost v okviru blažitve podnebnih sprememb, prilagajanja in drugih okoljskih ciljev, taksonomija EU spodbuja preglednost in odgovornost. Od podjetij zahteva, da razkrijejo svojo usklajenost s temi merili, kar vlagateljem in javnosti pomaga pri sprejemanju ozaveščenih odločitev o njihovih finančnih in okoljskih vplivih. S postopnim izvajanjem je taksonomija EU pomembno gonilo pri usmerjanju naložb v okoljsko trajnostne projekte, saj igra ključno vlogo v širšem poslanstvu EU za boj proti podnebnim spremembam in spodbujanje trajnosti.

Prijave: Na brezplačni dogodek se lahko do zapolnitve 20 prostih mest prijavite tukaj.

Dodatne informacije: Več informacij o NOO delavnicah, ki jih izvajajo na Fakulteti za logistiko Celje, Univerze v Mariboru najdete na spletni strani: http://digingreen.fl.um.si ali jih kontaktirajte po e-pošti na digingreen.fl@um.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj