Serija dogodkov ob 10. obletnici WIPO GREEN platforme

Serija dogodkov ob 10. obletnici WIPO GREEN platforme

24. 10. 2023

Vir in informacije: Urad za intelektualno lastnino, www.gov.si

WIPO obeležuje 10. obletnico WIPO GREEN platforme, ki podpira globalna prizadevanja za reševanje podnebnih sprememb s povezovanjem ponudnikov in iskalcev okolju prijaznih tehnologij. Mreža združuje že več kot 150 organizacij iz 45 držav na šestih celinah. Ponuja eno največjih platform za zelene tehnologije s skoraj 130.000 vnosi. Platforma je bila predstavljena in prepoznana kot prelomna digitalna rešitev za naslavljanje podnebnih sprememb in doseganje trajnostnih ciljev med SDG vrhom na sedežu Združenih narodov septembra 2023 (več)

Ob tej priložnosti WIPO organizira serijo dogodkov, ki bodo potekali v hibridnem formatu.

Prvi dan bo potekal simpozij z naslovom “Accelerating the Imperative: Green Technology Deployment”, ki ga je možno spremljati tudi preko spleta. Podroben program.

Namen dogodka je pogovor o pospeševanju uvedbe zelenih tehnologij. Obravnaval bo obstoječe tehnološke rešitve za podnebne spremembe in preučil načine za povezavo med razpoložljivimi tehnologijami in njihovo lokacijo. Dogodek si prizadeva zbrati ideje za širitev WIPO GREEN in povezati raznolike skupine deležnikov, vključno z inovatorji, multinacionalkami, vladami in strokovnjaki s področja financ.

Dodatne informacije ter prijave

Več o WIPO GREEN lahko preberete tukaj. V kolikor bi podjetja želela svojo ponudbo ali povpraševanje vključiti v to podatkovno bazo, na tej povezavi najdejo tudi nadaljnje nasvete in navodila.

WIPO je  novembra 2022 na konferenci COP27 predstavil tudi svojo novo vodilno publikacijo Green Technology Book, ki predstavlja izbrane primere preizkušenih, pionirskih in obetavnih tehnologij iz določenih področji, da s primeri rešitev še dodatno spodbudi k ukrepanju. Publikacija je povezana z brezplačno javno podatkovno zbirko WIPO GREEN, v kateri si lahko uporabniki ustvarijo profil in delijo svoje podnebne rešitve in potrebe. Prihodnja izdaja bo osredotočena na tehnologije za blažitev podnebnih sprememb, ki bo predstavljena na konferenci COP28.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj