Prototip RRI stičišča - poziv k oddaji mnenj

Prototip RRI stičišča - poziv k oddaji mnenj

24. 10. 2023

Vir in informacije: Podjetniški portal, 18. 10. 2023, www.podjetniski-portal.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija v okviru Načrta za okrevanje in odpornost izvaja različne aktivnosti za povezovanje deležnikov inovacijskega okolja. Eden izmed projektov, ki jih koordiniramo, je vzpostavitev stičišča deležnikov na področju raziskav, razvoja in inovacij (RRI stičišča).

RRI stičišče bo fizična in digitalna stična točka deležnikov RRI ekosistema. Nastaja postopoma, v sodelovanju s predstavniki pristojnih državnih organov, organizacij s področja znanosti in gospodarstva ter podpornih mrež in skupnosti. Fizično stičišče bo predstavljalo institucionalizirano obliko sodelovanja deležnikov, spletno stičišče pa si pripravljavci zamišljamo kot digitalno bazo znanja za boljši pretok informacij, komunikacijo ter povezovanje obstoječih mrež. RRI stičišče ponuja tudi priložnost za vzpostavitev enotnega sistema zbiranja podatkov in spremljanja ključnih kazalnikov za vrednotenje strategij in ukrepov na zadevnem področju.

V letu 2023 smo vključeni deležniki na ravni pristojnih resorjev in agencij uskladili prototip RRI stičišča in zasnovali posvetovalni proces, v okviru katerega nameravamo prototip preveriti in uskladiti s pogledi ostalih deležnikov inovacijskega ekosistema. Ob koncu posvetovanja pričakujemo med deležniki usklajen prototip in načrt vzpostavitve RRI stičišča, ki bosta osnova za nadaljnje korake pri razvoju projekta.

Vabljeni k oddaji komentarja na prototip RRI stičišča preko spletnega vprašalnika. Rok za oddajo je 27. 10. 2023.

Več o RRI stičišču

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj