Pomen pravočasne priprave na prenos lastništva podjetja za MSP-je na območju OOZ Radlje ob Dravi, Radlje ob Dravi

Pomen pravočasne priprave na prenos lastništva podjetja za MSP-je na območju OOZ Radlje ob Dravi, Radlje ob Dravi

24. 10. 2023

Datum: 6., 8., 13., 15. in 20. november 2023, od 9.00 do 11.00 ure

Kraj: na sedežu OOZ Radlje ob Dravi, Mariborska cesta 1, Radlje ob Dravi

SPIRIT Slovenija, javna agencija spodbuja, da bi podporne institucije s področja podjetništva v okviru kontinuiranih delavnic ustvarila podjetniško mrežo lastnikov in naslednikov podjetij  z namenom medsebojne podpore pri re-pozicioniranju podjetij v poslovnem okolju.

OOZ Radlje ob Dravi želi v sodelovanju z OOZ Maribor oblikovati skupino 10 podjetnikov na območju OOZ Radlje ob Dravi, ki se srečujejo s podobnimi izzivi. Ciljne skupine udeležencev so lastniki, ki razmišljajo o prodaji ali predaji podjetja in potencialnih naslednikov podjetij ter naslednikov oz. podjetnikov, ki so podjetje že prevzeli ali odkupi.

Za udeležence bo  organiziranih pet kontinuiranih delavnic na temo: »Pomen pravočasne priprave na prenos lastništva podjetja za MSP-je na območju OOZ Radlje ob Dravi«.

Delavnice bodo potekale v živo v mesecu novembru 2023, in sicer ob ponedeljkih in sredah med 9.00 in 11.00 uro na sedežu OOZ Radlje ob Dravi, Mariborska cesta 1, 2360 Radlje ob Dravi. Vsaka delavnica bo trajala 2 uri. Udeleženci se morajo udeležiti vseh petih delavnic.

Na delavnicah boste:

  • 1. pridobili znanje, kako se izogniti napakam, ki so jih drugi podjetniki  naredili na poti prenosa podjetij (kot na primer izzivi pri prevzemu podjetij ali pozicioniranju novega lastnika podjetja);
  • 2. spoznali različne načine odločanja v podjetjih za bolj premišljeno poslovanje;
  • 3. razmislili o novih idejah za strateške premike pri organizaciji podjetij, tržnem poziconiranju podjetja ali novih poslovnih izzivih;
  • 4. se srečali in izmenjali mnenja z izkušenimi slovenskimi in tujimi podjetniki, ki imajo izkušnje s prenosom lastništva in/ali eksperti za prenos lastništva;
  • 5. imeli možnost izmenjave izkušenj v /mreži s kolegi podjetniki, ki imajo podobne izzive.

Rok za prijavo je petek, 3. november 2023.

Dodatne informacije in prijave

Sredstva za izvedbo delavnice/predavanja na temo prenosa lastništva preko SPIRIT Slovenija sofinancira Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj