Pomen pravočasne priprave na prenos lastništva podjetja za MSP-je na območju OOZ Maribor, Maribor

Pomen pravočasne priprave na prenos lastništva podjetja za MSP-je na območju OOZ Maribor, Maribor

24. 10. 2023

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 7., 9., 14., 16. in 21. november 2023, med 9.00 in 11.00 uro

Kraj: na sedežu OOZ Maribor, Titova cesta 63, Maribor

Delavnice bodo potekale v živo v mesecu novembru 2023, in sicer ob torkih in četrtkih med 9.00 in 11.00 uro na sedežu OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 Maribor. Vsaka delavnica bo trajala 2 uri. Udeleženci se morajo udeležiti vseh petih delavnic.

SPIRIT Slovenija, javna agencija spodbuja, da bi podporne institucije s področja podjetništva v okviru kontinuiranih delavnic ustvarila podjetniško mrežo lastnikov in naslednikov podjetij z namenom medsebojne podpore pri re-pozicioniranju podjetij v poslovnem okolju.

OOZ Maribor želi oblikovati skupino 10 podjetnikov na svojem območju, ki se srečujejo s podobnimi izzivi. Ciljne skupine udeležencev so lastniki, ki razmišljajo o prodaji ali predaji podjetja in potencialnih naslednikov podjetij ter naslednikov oz. podjetnikov, ki so podjetje že prevzeli ali odkupi.

Za udeležence bo organiziranih pet kontinuiranih delavnic na temo: »Pomen pravočasne priprave na prenos lastništva podjetja za MSP-je na območju OOZ Maribor«.

Delavnice bodo potekale v živo v mesecu novembru 2023, in sicer ob torkih in četrtkih med 9.00 in 11.00 uro na sedežu OOZ Maribor, Titova cesta 63, Maribor. Vsaka delavnica bo trajala 2 uri. Udeleženci se morajo udeležiti vseh petih delavnic.

Na delavnicah boste:

  • 1. pridobili znanje, kako se izogniti napakam, ki so jih drugi podjetniki  naredili na poti prenosa podjetij (kot na primer izzivi pri prevzemu podjetij ali pozicioniranju novega lastnika podjetja);
  • 2. spoznali različne načine odločanja v podjetjih za bolj premišljeno poslovanje;
  • 3. razmislili o novih idejah za strateške premike pri organizaciji podjetij, tržnem poziconiranju podjetja ali novih poslovnih izzivih;
  • 4. se srečali in izmenjali mnenja z izkušenimi slovenskimi in tujimi podjetniki, ki imajo izkušnje s prenosom lastništva in/ali eksperti za prenos lastništva;
  • 5. imeli možnost izmenjave izkušenj v /mreži s kolegi podjetniki, ki imajo podobne izzive.

Rok za prijavo je petek, 3. november 2023.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Delavnice s področja prenosa lastništva podjetij organizira SPIRIT Slovenija, javna agencija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarsko, turizem in šport.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj