Gospodarska delegacija nabavnikov in logistov odhaja na 58. BME simpozij v Berlin

Gospodarska delegacija nabavnikov in logistov odhaja na 58. BME simpozij v Berlin

17. 10. 2023

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 17. 10. 2023, www.spiritslovenia.si

Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovensko-nemške gospodarske zbornice danes v Berlin odhaja delegacija predstavnikov 15 slovenskih podjetij, ki bodo aktivno sodelovali na največjem nemško govorečem dogodku za nabavo, logistiko in oskrbovalne verige - 58. Simpoziju nabavnikov in logistov BME. Cilj delegacije je spodbuditi aktivno povezovanje slovenskih podjetij z nemškimi nabavniki ter okrepiti mednarodno sodelovanje in poslovne priložnosti v sektorju upravljanja dobavnih verig in nabave.

Dogodek, ki ga 18. in 19. oktobra 2023 pripravlja BME, nemško Zvezno združenje za management dobavnih verig, nabave in logistike, bo tokrat osredotočen na učinkovito upravljanje nabavnih in dobavnih verig. V ospredju bosta tudi trajnostna naravnanost in digitalizacija panoge, ki sta osrednji temi tega stoletja. Na simpoziju tudi letos pričakujejo več kot 1000 pomembnih odločevalcev nakupnih procesov iz nemških podjetij. V preteklih letih so na simpoziju sodelovala tudi zveneča imena, kot so Bosch Rexroth AG, Siemens AG, Thyssenkrupp AG, SAP Deutschland SE & Co. KG in Airbus Operations GmbH.

Številna nemška podjetja si zadnja leta zaradi nižanja stroškov in krajšanja dobavnih poti prizadevajo najti dobavitelje v regiji, zato tudi preko simpozija BME iščejo kvalificirane in zanesljive dobavitelje, ki so bližje njihovim proizvodnim obratom ali končnim potrošnikom.

Na dogodku bo 15 slovenskih podjetij, ki so specializirana za vrhunske izdelke v nišnih industrijah, svoje vrhunske rešitve s področja kovinarstva, strojne obdelave, elektronike, avtomatizacije in informatike, predstavilo na slovenski skupinski stojnici, ki bo omogočala izmenjavo idej in dobrih poslovnih praks, mreženje in vzpostavljanje novih poslovnih kontaktov z nemškimi nabavniki.

Simpozij o nabavi in logistiki – BME je več kot le dogodek za povezovanje. Gre za priložnost, ki podjetjem omogoča širjenje poslovne mreže in vzpostavljanje močnih poslovnih partnerstev. Pomembnost tega simpozija je prepoznal tudi SPIRIT Slovenija, ki aktivno pomaga slovenskim podjetjem pri iskanju novih priložnosti in širitvi na mednarodne trge.

Ob tej priložnosti je agencija pripravila tudi brošuro sodelujočih podjetij, ki je na voljo na tej povezavi.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj