SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja k odkrivanju priložnosti na največjem afriškem trgu

SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja k odkrivanju priložnosti na največjem afriškem trgu

17. 10. 2023

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 11. 10. 2023, www.spiritslovenia.si

Z željo slovenskim podjetjem odpirati vrata na bolj oddaljene trge, kjer je veliko še neizkoriščenih priložnosti, javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji* med 6. in 11. novembrom 2023 organizira gospodarsko delegacijo v Nigerijo, in sicer v prestolnico Abuja in finančno središče Lagos. Prijave za obisk 250 milijonskega afriškega trga zbiramo do 20. oktobra 2023 oziroma do zapolnitve prostih mest v delegaciji.

Nigerija, kot največji trg v Afriki, se ponaša z bogato delovno silo in razvitimi ključnimi sektorji, vključno s telekomunikacijami, finančnim sektorjem, država pa ima tudi vodilno vlogo v regiji pri razvoju kritične infrastrukture in je kot izvoznica nafte pomembna akterka na globalnem trgu.

Gospodarska delegacija je še posebej namenjena podjetjem iz naslednjih sektorjev: obnovljivi viri energije, kmetijstvo, informacijska in komunikacijska tehnologija (IKT), farmacija, rudarstvo, jeklarstvo, avtomobilska industrija, izobraževanje, nafta in plin, inženiring, trgovina in investicije, telekomunikacije, gozdarstvo, papirna industrija ter potrošniško blago. delegacija je del projekta Go Africa Project, ki si prizadeva za krepitev gospodarske izmenjave med Slovenijo in Nigerijo. Cilj projekta je vzpostaviti B2B in B2G platforme za učinkovito mreženje ter izmenjavo ključnih informacij.

Člani delegacije bodo v obiskali tudi številne tamkajšnje institucije in lokalna podjetja: Zvezno ministrstvo za trgovino in investicije, Nigerijsko komisijo za spodbujanje naložb, Nigerijski svet za spodbujanje izvoza, Gospodarski zbornici v Abuji in v Lagosu.

Slovenska podjetja, ki bi jih udeležba v delegaciji zanimala, se lahko prijavijo preko elektronske prijavnice najkasneje do 20. oktobra 2023 oziroma do zasedenosti prostih mest v delegaciji.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj