S prevzemom obstoječega podjetja v podjetništvo ali v širitev obstoječega poslovanja

S prevzemom obstoječega podjetja v podjetništvo ali v širitev obstoječega poslovanja

17. 10. 2023

Datum: 23. oktober 2023, od 8.30 do 11.30 ure

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

Vabljeni na brezplačni spletni dogodek, ki ga organizira SPOT svetovanje Osrednjeslovenska in bo potekal 23. oktobra 2023, od 8.30 do 11.30 ure.

V okviru dogodka boste podrobneje pogledali ključne prednosti in tveganja pri prevzemu že obstoječega podjetja. Prevzem delujočega podjetja namreč predstavlja pogosto spregledano alternativo organski rasti poslovanja, prevzem delujočega podjetja pa je hkrati lahko tudi lepa priložnost za vstop v podjetništvo.

Na prihajajočem srečanju se boste tematiki prevzema delujočega podjetja posvetili tako z vidika obstoječega podjetnika, ki na ta način lahko vstopi na nov trg in razširi obstoječe poslovanje, kot tudi z vidika posameznika, ki lahko takšen prevzem izkoristi za hitrejši, lažji in manj tvegan vstop na svojo podjetniško pot.

Program:

  • Zakaj je prevzem delujočega podjetja lahko hitrejši, lažji in manj tvegan način vstopa na nov trg?
  • Kje vse se pri prevzemu podjetja skrivajo pasti in nevarnosti?
  • Kaj je razlika med prodajo poslovnega deleža in prodajo sredstev družbe?
  • Kakšni načini financiranja so na voljo pri prevzemu zasebnega podjetja?
  • Katere strokovnjake boste potrebovali za pomoč pri prevzemu podjetja?
  • Na kaj vse morate biti pozorni pri skrbnem pregledu poslovanja podjetja, ki ga prevzemate?
  • Kako se kupec lahko zavaruje pred negotovimi dogodki in morebitnimi skritimi obveznostmi?

Izvajalca: Tomo Senekovič je idejni vodja in ustanovitelj portala BorzaPosla.si. Pri prodaji in prevzemih zasebnih podjetij deluje, kot svetovalec in posrednik, dnevno se srečuje z izzivi podjetnikov, ki razmišljajo o prodaji svojega podjetja in na drugi strani s prevzemniki, ki bodisi šele vstopajo v podjetništvo ali obstoječimi podjetniki, ki si želijo širitve obstoječega poslovanja. Na temo prodaje podjetja predava in svetuje članom Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtne zbornice Slovenije, Podjetniško-trgovske zbornice in Zbornice računovodskih servisov, sodeluje pa tudi pri razpisu “Vavčer za prenos lastništva podjetij” v okviru Slovenskega podjetniškega sklada. Več

Gregor Verbajs je odvetnik, ki podjetnikom, gospodarskim družbam in posameznikom pomaga pri reševanju njihovih pravnih težav. Obširne izkušnje na pravnem področju je pridobil z delom v notarski pisarni, na sodišču in kot samostojni odvetnik. Podjetniške izkušnje si je pridobil tudi kot družbenik v mednarodnem podjetju. Je aktivni predavatelj o področjih, povezanih s civilnim in gospodarskim pravom. Kot gostujoči predavatelj je imel več predavanj na različnih fakultetah in še vedno redno predava ter pripravlja različne praktične delavnice. Napisal je številne strokovne članke, ki so bili objavljeni v pravnih revijah. Več

Trajanje: 3 polne ure

Komu je delavnica namenjena? Potencialnim podjetnikom, samostojnim podjetnikom in nosilcem podjetij.

Udeležba je brezplačna. Obvezna je predhodna spletna prijava.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj