Expo Real 2023: Slovenski investicijski projekti se bodo predstavljali nemški poslovni javnosti

Expo Real 2023: Slovenski investicijski projekti se bodo predstavljali nemški poslovni javnosti

03. 10. 2023

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 2. 10. 2023, www.spiritslovenia.si

V sredo se v Münchnu pričenja največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2023, ki vsako leto gosti celotno nepremičninsko investicijsko industrijo iz celotnega sveta. Na sejmu je že vrsto let prisotna tudi javna agencija SPIRIT Slovenija, ki bo tudi letos na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj s sorazstavljavci tuji poslovni javnosti predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji. V luči vse večjih podnebnih sprememb bo v ospredju letošnjega sejma zmanjšanje izpustov CO2 ter večje razogljičenje nepremičninske industrije in vseh področij življenja, kar zahteva tehnološke in inovativne rešitve.

SPIRIT Slovenija je objavila javno povabilo za skupno sejemsko predstavitev tržno zanimivih investicijskih projektov in podjetij, ki  razvijajo tehnološke rešitve za nepremičninski sektor ter jih želijo predstaviti na mednarodnih investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini. Tako bodo na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora v hali B2 med 4. in 6. oktobrom 2023 poleg agencije svoje investicijske projekte predstavljali Slovenski državni holding, Združenje slovenskih regionalnih agencij in Fraport Slovenija. Svoje tehnološke rešitve pa bodo predstavljali Agilicity, d. o. o., ki se ukvarja s programsko opremo za parametrično načrtovanje lokacije, Blocksquare, d. o. o., ki se ukvarja s tokenizacijsko infrastrukturo za nepremičnine in Angelis d.o.o., ki ima rešitev virtualne resničnosti za prikaz nepremičninskih projektov.

EXPO REAL v Münchnu poteka že od leta 1998 ter velja za največji in najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije. Vsako leto gosti celotno nepremičninsko investicijsko industrijo iz celotnega sveta. Lani je sejem privabil  1885 razstavljavcev iz 33 držav in skoraj 40.000 obiskovalcev iz 73 držav. Poleg osredotočanja na digitalizacijo sejem zajema tako različne segmente nepremičnin - pisarne, prodajo, hotele, logistiko in stanovanja, kot tudi celoten življenjski cikel zgradb, od razvoja projektov, do investicij in financ, trženja ter poslovanja.

Različni globalni pretresi v zadnjih nekaj letih so vplivali tudi na področje nepremičnin, gradnje in investicij. Po besedah organizatorjev so trenutno največji izzivi nepremičninske industrije visoke obrestne mere, povečani stroški gradnje, podnebne spremembe in zmanjševanje emisij CO2 pri gradnji in obratovanju stavb. Ti izzivi bodo v ospredju letošnjega spremljevalnega programa, na različnih panelih, dogodkih in konferencah, ne bo pa šlo tudi brez nujnosti inovacij in digitalizacije industrije.

»Ena od ključnih nalog SPIRIT Slovenija je krovno pozicionirati slovensko gospodarstvo na strateških trgih ter privabljati investitorje v ključne panoge. Že vrsto let aktivno sodelujemo tudi na izbranih investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini ter tudi  preko predstavitev zanimivih investicijskih projektov izvajamo aktivno promocijo slovenskega poslovno-investicijskega okolja. Razstavljavci, ki se pod okriljem naše agencije, predstavljajo na sejmu so z izraženim zanimanjem tujih vlagateljev nad njihovimi projekti zelo zadovoljni, prisotnost na sejmu pa je po njihovem mnenju nujna tako z vidika spoznavanja trendov v nepremičninski industriji, kot promocije, predvsem pa zaradi ohranjanja in vzpostavljanja stikov z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji,« pravi Rok Capl, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj