Obisk francoske poslovne delegacije v Ljubljani

Obisk francoske poslovne delegacije v Ljubljani

03. 10. 2023

Vir in informacije: Izvozno okno, 26. 9. 2023, www.izvoznookno.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija vas vabi k udeležbi na poslovnem srečanju in okrogli mizi, ki ju organiziramo ob obisku poslovnega kluba iz francoske regije Vannes.

To priložnost želimo izkoristiti za krepitev vezi med slovensko in francosko poslovno skupnostjo ter izmenjavo idej in izkušenj na ključno pomembni temi trajnostnega razvoja.

Dogodek bo potekal v Hotelu Mons, Ljubljana, 10. oktobra 2023, s pričetkom ob 17.00 uri.

Francija je tretje največje gospodarstvo v EU

Francosko gospodarstvo je za Nemčijo tretje največje v EU in sedmo največje na svetu. Je visoko razvito in storitveno usmerjeno, država pa ima tudi precejšnje kmetijske vire in močan proizvodni sektor. Dinamični storitveni sektor predstavlja vedno večji delež gospodarske dejavnosti in ustvarja večino delovnih mest v zadnjih letih.

Država je znana po visoko razviti infrastrukturi, ki vključuje hitre železnice, pomorska pristanišča, obsežno omrežje cest, gosto omrežje javnega prevoza in učinkovite inter-modalne povezave.

Francija je bila v letu 2022 osma najpomembnejša partnerica Slovenije v blagovni menjavi. Poleg vozil so glavni izvozni produkti še električni stroji in oprema, stroji in mehanske naprave ter farmacevtski proizvodi.

Dogodek bo odlična priložnost za vzpostavitev novih poslovnih stikov, izmenjavo mnenj ter povezovanje z izjemno pomembnimi akterji iz Francije. Poudariti želimo pomen trajnostnega razvoja in priložnosti, ki jih to odpira tako za slovenska kot francoska podjetja.

Udeležba je brezplačna.

Prijavite se lahko najkasneje do 6. oktobra 2023.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek organizira SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju s Francosko - slovenskim poslovnim klubom.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj