Javno povabilo Hitrejši vstop mladih na trg dela podaljšano do konca oktobra

Javno povabilo Hitrejši vstop mladih na trg dela podaljšano do konca oktobra

03. 10. 2023

3 0
Koristnost članka
3 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Zavod RS za zaposlovanje, 21. 9. 2023, www.ess.gov.si

Zavod RS za zaposlovanje je 21. septembra 2023 objavil podaljšanje javnega povabila za hitrejši vstop mladih na trg dela. Po novem bo odprto do 31. oktobra 2023. Omogoča vam pridobitev mesečne subvencije v višini od 300 do 420 EUR za zaposlitev brezposelnih, mlajših od 26 let.

Ponudbo za subvencionirano zaposlitev mladih elektronsko oddate na Portalu za delodajalcedo porabe sredstev, najdlje do 31. 10. 2023, ko se izteče skrajni rok. Pred prvo uporabo portala se registrirate. Kandidirate lahko delodajalci, ki izpolnjujete vse pogoje za prijavo, podrobneje opredeljene v javnem povabilu.

Delovno razmerje sklenete za nedoločen čas. Ohraniti ga morate najmanj 18 mesecev brez prekinitve in novozaposlenemu zagotoviti mentorstvo. Tako novozaposleni kot mentor se morata usposabljati pri zunanjem izvajalcu vsaj 30 pedagoških ur, zaželeno je pridobivanje digitalnih kompetenc. 

Znesek mesečne subvencije se zviša za 70 EUR, če mlade vključite v kolektivno prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje. Sorazmerno nižjo mesečno subvencijo izplačajo za zaposlitev s krajšim tedenskim delovnim časom v skladu z ustrezno odločbo pristojnega organa.

Od avgusta 2022 se je s pomočjo programa, ki pripomore k ciljem Jamstva za mlade, zaposlilo več kot 1.100 mladih po vsej Sloveniji.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj