Priložnosti vesoljskih raziskav - ESA in Obzorje Evropa, Ljubljana

Priložnosti vesoljskih raziskav - ESA in Obzorje Evropa, Ljubljana

03. 10. 2023

Datum: 10. oktober 2023, med 9.15 in 18.00 uro

Kraj: Kemijski inštitut (Velika dvorana), Hajdrihova 19, Ljubljana

Ste že vključeni v aktivnosti na področju vesolja pa vas zanimajo priložnosti, ki prihajajo? Niste še vključeni, vendar vas zanima kako? Ste študent, ki zaključuje študij in ga zanima kariera na področju vesolja? Potem je ta dogodek kot nalašč za vas!

Vabijo vas k udeležbi na brezplačnem vesoljskem dogodku z naslovom: »Priložnosti vesoljskih raziskav - ESA in Obzorje Evropa«, ki bo potekal v torek, 10. oktobra 2023, med 9.15 in 18.00 uro, na Kemijskem inštitutu (Velika dvorana), Hajdrihova 19 v Ljubljani.

V dopoldanskem delu v sodelovanju s tujimi strokovnjaki osvetlil aktualne priložnosti na področju vesoljskih raziskav Evropske vesoljske agencije (ESA) in Obzorja Evropa ter izpostavil vlogo znanosti in raziskav v predlogu slovenske vesoljske strategije. Organizirana bo panelna razprava, kako izboljšati sodelovanje Slovenije na področju vesoljskih raziskav, še posebej kako povečati sodelovanje raziskovalnih organizacij ter njihovo povezavo z industrijo.

popoldanskem delu bosta dve sekciji povezani s širjenjem udeležbe:

  • Prva sekcija bo posvečena podjetjem in raziskovalnim organizacijam, ki jih zanima sodelovanje na področju vesolja in jim manjka podrobnejših informacij.
  • Druga sekcija bo namenjena študentom in univerzitetnim delavcem z namenom seznanitve z aktivnostmi ESA in Evropske komisije, ko gre za vključevanje študentov in usposabljanju na področju vesolja.

Kot nadaljevanje bo 11. in 12. oktobra 2023 bo na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport potekala podrobnejša predstavitev programa Človeških in robotskih raziskav ESA (HRE) s poudarkom na novih usmeritvah in projektih HRE ESA (Inspirator, Argonaut, Moonlight,..), programu SciSpacE, programih za male in nove države (male misije, zemeljski demonstrator za avtonomni rover) ter bilateralnih srečanjih zainteresiranih slovenskih podjetij in raziskovalnih institucij s predstavniki ESA.

Podrobnosti glede programa in prijave so na spletni strani Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Število mest na dogodku je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava.  

Udeležba je brezplačna.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj