Digitalni marketing v skladu z zakonodajo - kako poslovati brez pravnih tveganj

Digitalni marketing v skladu z zakonodajo - kako poslovati brez pravnih tveganj

26. 09. 2023

Datum: 4. oktober 2023, ob 9.00 uri

Kraj: na spletu

SPOT svetovanje Savinjska vas vabi na brezplačno spletno delavnico z naslovom: »Digitalni marketing v skladu z zakonodajo - kako poslovati brez pravnih tveganj«, ki bo potekala v sredo, 4. oktobra 2023, ob 9.00 uri preko spletne aplikacije.

Delavnica je namenjena podjetnikom in potencialnim podjetnikom, ki se ob pojavljanju na družbenih omrežjih, digitalnem oglaševanju in sodelovanju z vplivneži srečujete z dilemami glede pravilnosti in ustreznosti poslovanja.

Delavnica bo z marketinškega in zakonodajnega vidika osvetlila področja digitalnega marketinga in ponudila praktične smernice za upoštevanje zakonodaje in izogibanje morebitnim pravnim tveganjem pri njihovih marketinških prizadevanjih. Skozi razlago in primere iz prakse bodo udeleženci pridobili informacije za uspešno in etično izvajanje digitalnega marketinga.

Delavnica je zasnovana kot pogled na digitalni marketing, osvetljen tudi s strani osnovnih pravil poslovanja v skladu z zakonodajo.

Vsebina delavnice:

  • osnove zakonodaje pri zbiranju in obdelavi podatkov (GDPR in ZVOP-2): kako pravilno zbirati, shranjevati in obdelovati osebne podatke strank, vpliv GDPR na oblikovanje marketinških strategij in komunikacijo s strankami
  • avtorske pravice in digitalne vsebine: uporaba avtorsko zaščitenih vsebin v digitalnem marketingu, kako se izogniti kršenju avtorskih pravic pri ustvarjanju vsebine
  • sodelovanje z vplivneži: etika, zakonitost in odgovornost
  • pravila za označevanje in transparentnost pri sodelovanju z vplivneži
  • kako se izogniti napačnemu predstavljanju vplivnežev in potrošnikov
  • transparentnost in resnicoljubnost v oglaševanju
  • pravila za označevanje plačanih vsebin in sponzorstev
  • kako zagotoviti, da je oglaševanje resnično in pošteno

Izvajalka: Biserka Kišić iz podjetja KISIK Komunikacije prinaša svoja znanja in izkušnje več kot 20–letnega dela na različnih področjih marketinga in odnosov z javnostmi. V zadnjih   letih se  posveča   predvsem   izobraževanju  in prenosu praktičnih znanj s področja marketinga in digitalnega marketinga podjetnikom in podjetjem. Izvedla je že več kot 100 delavnic s preko 1000 zadovoljnih slušateljev, njene delavnice pa so vedno ocenjene kot zelo koristne in zanimive.

Udeležba je brezplačna za vse udeležence, število udeležencev je omejeno. Spletna delavnica bo trajala 3 ure.

Prijave zbirajo do vključno torka, 3. oktobra 2023, do 12.00 ure oziroma do zasedbe mest.

Dodatne informacije in prijave

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj