Dolenjsko-belokranjski razvojni forum - »Najboljši neustavljivo rastejo, infrastruktura pa temu ne sledi«, Novo mesto

Dolenjsko-belokranjski razvojni forum - »Najboljši neustavljivo rastejo, infrastruktura pa temu ne sledi«, Novo mesto

19. 09. 2023

Datum: 21. september 2023, od 16.00 do 18.30 ure

Kraj: Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto

Peti letošnji brezplačni regionalni forum bo potekal v Novem mestu.

Osrednja tema forumov je poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki pa odkrivajo, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država. Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države.

Na forumu boste preverili najnovejše dosežke slovenskih gospodarskih paradnih konjev in njihove načrte. Spoznali boste unikaten model recikliranja baterij podjetja Reusable Technologies in zakaj tako hitro raste podjetje Narayan.  Pogledali si boste tudi, v kateri fazi so postopki za izgradnjo 3. razvojne osi - jug, ki bi pospešila pretok znanja, odprla prostor za nove investicije in zmanjšala razvojne razlike znotraj naše regije. Preverili pa tudi, kako kaže s posodobitvijo železniških povezav in elektro omrežja.

Kaj pričakuje regijsko gospodarstvo? Regija Dolenjska in Bela krajina pričakujeta od vseh pristojnih ministrstev, DARS in drugih deležnikov v postopkih, da v skladu s svojimi pristojnostmi, medresorsko sodelujejo in prioritetno oziroma v skladu zakonskimi roki izvajajo aktivnosti na projektu 3. razvojna os.

Dogodek, ki bo osvetlil glavne razvojne priložnosti in ovire za dolenjsko-belokranjsko gospodarstvo in regijo kot celoto, priporočajo tudi malim in srednje velikim podjetjem in obrtnikom, start-upom, študentom in dijakom.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj