Anketa o zelenem prehodu v industriji

Anketa o zelenem prehodu v industriji

29. 08. 2023

Vir in informacije: Gospodarska zbornica Slovenije, 22. 8. 2023, www.gzs.si

Kljub izzivom, s katerimi nas v zadnjih tednih sooča narava, se na GZS ukvarjajo tudi s strateškimi vprašanji, ki so pomembna za razvoj in nasploh prihodnost slovenskega gospodarstva. Tak primer je zeleni prehod v nizkoogljično oziroma brezogljično delovanje na vseh segmentih našega življenja in dela.

V gospodarstvu ta proces poteka v obliki manjših in večjih projektov predvsem na področju zamenjave surovin, energentov ter tehnologij, z opuščanjem fosilnih goriv in s povečevanjem energetske učinkovitosti, uvajanjem principov krožnega gospodarjenja, elektrifikacijo proizvodnih procesov in podobno.

Z anketo želimo pridobiti vpogled v že izvedeno transformacijo v podjetjih oziroma s projekti, ki jih izvajate ter vaše načrte v zvezi z zelenim prehodom. S pomočjo vaših odgovorov bodo lahko bolj prepričljivo in argumentirano zastopali interese gospodarstva v odnosu do pristojnih ministrstev, institucij in organov.

Anketa NI anonimna, zato vas uvodoma prosijo za vnos matične številke podjetja. Zagotavljajo vam, da odgovori posameznega subjekta ne bodo izpostavljeni, temveč le del sumarnih rezultatov. Če vas rezultati ankete zanimajo, jim ob koncu ankete zapišite kontakte in o njih boste obveščeni.

Povezava na anketo

Rok za oddajo ankete je torek, 5. 9. 2023.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj