Javni razpis za ukrep »Finančno nadomestilo za gospodarske subjekte v sektorju ribištva in akvakulture za izpad prihodkov ter dodatne stroške«

Javni razpis za ukrep »Finančno nadomestilo za gospodarske subjekte v sektorju ribištva in akvakulture za izpad prihodkov ter dodatne stroške«

16. 08. 2023

Objavljeno: Uradni list RS, Št. 89, Datum: 11. 8. 2023, Stran: 1539

Predmet razpisa: Predmet javnega razpisa:

  • a.) Nadomestila v morskem gospodarskem ribolovu

Predmet javnega razpisa so podpore za izplačevanje nadomestil za izpad dohodka v morskem gospodarskem ribištvu zaradi povečanja stroškov izvajanja ribolovnih aktivnosti, ki so nastali zaradi motenj na trgu, ki jih je povzročila vojna agresija Rusije proti Ukrajini.

  • b.) Nadomestila v akvakulturi

Predmet javnega razpisa so podpore za izplačevanje nadomestil zaradi izpada dohodka zaradi povišanja cen hrane za ribe, tako pri sladkovodni akvakulturi kot tudi pri vzreji morskih rib, ki so nastali zaradi motenj na trgu, ki jih je povzročila vojna agresija Rusije proti Ukrajini.

Več

Pogoji za sodelovanje: Več o pogojih najdete tukaj.

Vrednost razpisa: Višina nepovratnih sredstev, namenjenih za izplačevanje nadomestil sofinanciranje operacij v okviru tega javnega razpisa, znaša 731.000,00 eurov.

Razpisnik: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Rok: Javni razpis velja od naslednjega dne po objavi najave v Uradnem listu Republike Slovenije.

Vnos in oddaja vloge v elektronski sistem se začne prvi delovni dan po izteku enaindvajsetih dni od objave najave javnega razpisa v Uradnem listu Republike Slovenije do vključno 30. 9. 2023 do 23.59.

Dodatne informacije: INFO točka ARSKTRP, Dunajska 160, Ljubljana, Tel: (01) 580-77-92, e-pošta aktrp@gov.si.

Več: Več o javnem razpisu najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj